Kars merkezli 3 ilde ‘torbacı’ operasyonu: 2 kişi tutukladı!

Kars merkezli 3 ilde ‘torbacı’ olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’si tutuklandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcıları ile uyuşturucu madde kullananlara yönelik Kars merkezli İstanbul ve Van’da operasyon düzenledi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üstlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 151,31 gram metamfetamin maddesi, yaklaşık 2 kilogram bonzai üretilebileceği değerlendirilen 14,68 gram bonzai ham maddesi, 12,94 gram esrar maddesi 25 bin 300 TL, 420 dolar ve 250 euro suçtan elde edilen gelir ve 1 adet cam aparat ele geçirildi.

“TCK-188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan gözaltına alınan şahıslar Kars’a getirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan S.S. (44) ve M.Y. (33) tutuklanarak cezaevinde gönderilirken, 3 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.