“Kars Öyküleri” Karsta

Kars Sinema Topluluğu “Kars Öyküleri” filmi ile başlıyor...

2010 Yılı Nisan ayından beri her Çarşamba 19.30 seansında Kars Şehir Sinemasında film-belgesel gösterimleri yapan Kars Sinema Topluluğu yaz dönemi nedeniyle ara verdiği gösterimlerine bu Çarşamba günü yeniden başlıyor.

Başlarken hem Kars’ta çekildiği için özgün bir film olması hem de içinde bulunduğumuz Ekim ayında gösterilmeye başlaması açısından da vizyon film olma özelliği taşıyan ‘Kars Öyküleri’ ile başlamayı tercih ettiklerini belirten Sinema Topluluğu üyesi İnan Ercan, ayrıca filmi 35mm’lik kopyadan gösterilmesinin de ayrıca önem taşıdığını söyledi.

Kars Sinema Topluluğu aynı zamanda gösterimlerine yönetmen, oyuncu, senaristlerini de davet ederek sinemaseverlere farklı bir seçenek sunuyor. Topluluk; Takva filminin Senaristi Önder Çakar, film yapımcısı Çiğdem Mater, İnat Hikayeleri filminin yönetmeni Reis Çelik, Bahoz filminin yönetmeni Kazım Öz ve PRESS filminin başrol oyuncusu Aram Dildar’ı ve Devrimden Sonra filminin Yönetmeni Mustafa Kenan Aybastı’yı gösterimlerine katarak gösterim sonrası söyleşiler yapmıştı.

İnan Ercan, bu sezonda yine vizyon filmlerin gösterimlerinin yanı sıra şimdilik kesinleşen Yönetmen Özcan Alper’i yeni filmi Gelecek Uzun Sürer’le Kasım ayında konuk edeceklerini, ayrıca başka bir çok ünlü sinemacıyı da gösterimlerine katma çalışması yürüttüklerini de ifade etti.