Kars Store hizmete açıldı

Kars'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini içerisinde barındıran Karstore hizmete açıldı.

Kars'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini içerisinde barındıran Kars Store hizmete açıldı. 

Kar's Hotel Müdürü Halit Özer,tarafından açılan ve tarihi binada faaliyet gösteren Kars Store (Kars Market), kente gelen yerli ve yabancı turistlere rehberlik edecek şekilde düzenlendi. 

Halitpaşa Caddesi üzerinde açılan işletmede Kars ile ilgili hertürlü tarihi ve kültürel değerlerin minyatürleri bulunuyor. 

İşletme Sahibi Halit Özer, uzun zamandan beri bölgede eksikliği görülen bir işletmeyi Kars'a kazandırdıklarını söyledi. 

Özer, "Uzun zamandan beri Kars ve bölgenin eksiklerinden birisi insanların Kars'a gelip, gittikten sonra hatırlayacakları, akıllarına gelecek ve hatıra olarak saklayabilecekleri bir şey yoktu. Yani bu alınacak hediye edilecek, köşesine, masasına koyabilecek, Kars ile ilgili hiç bir ürünü yoktu. Bizde Kars'ın kültürel zenginliğini ön plana çıkarabilmek için iki yıl otellerle fizibilite yaptık.Gelen misafirlere neler verebiliriz. Neler satabiliriz diye düşündük. Bundan dolayı Kars'ta tarihi bir mekânı restore ederek işletme yaptık" dedi. 

Kars Store sahibi Halit Özer, kente gelen turistlerin Kars'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini bulundukları yerlere götürmelerini sağlayacaklarını vurguladı. 

Özer;  "Dükkânımızın içerisinde Kars'a bölgeye, yöreye ait malzemelerin hediyelik eşyasını yaptık. Kale maketi, biblosu, resmi, fincan takımı, Kars bebekleri, halı, Kars tiftiği, eldiveni, yünü, çorabı ve kilimi, Kars ile ilgili alabileceğiniz, Kars'ı hatırlayabileceğiniz 61 adet ürün ürettik. 3 TL'den 100 TL'ye kadar Kars'ı hatırlayabileceğimiz hediyelik eşya dükkanı yaptık" diye konuştu. 

Halit Özer, Kars Store'ye gelecek konuklarımıza Kars'a has köy kahvaltılarını tattıracaklarını da ifade etti. Özer, "Tarihi mekânımız biraz büyüktü. Diğer boş odaları nasıl kullanabiliriz diye düşündük. Bu odaların bir tanesinde Kars Köy kahvaltısını gelen misafirlerimize sunacağız. Kars'a has tereyağı, bal, peynir, süt, yoğurt ve yumurtanın da içerisinde olduğu zengin bir menü ile Kars kahvaltısı yapabilecekleri aslına, tarzına uygun bir restoran yaptık. Odamıza içerisini Kars kartpostalları ile süsledik. Burada nostalji ortamında eski Kars'ı yaşayarak kahvaltılarını yapabilecekler" şeklinde konuştu. 

Kars Store'de eski Kars resimlerinin olduğu bir salon dizayn edildi. Bir oda gelen misafirlerin keyifli kahvelerini içebilecekleri kitap okuyabilecekleri, vakit geçirebilecekleri bir salona dönüştürüldü. 

Bir oda ise Kars gelen yerli ve yabancı turistlerin peynir çeşitlerini hediye edebilecekleri yer olarak faaliyete geçirildi. Kars Store'de Kars ile ilgili her türlü tarihi, kültürel mirası bulmak, onların minyatürlerini almak mümkün olacak.