Kars Tarihinde Bir İlk

Yol Şeritleri Çizliyor...

Kars Belediyesi ekipleri caddelerde bulunan şeritleri çizmeye devam ediyor.

Karslılar yıllarca şehir içinde görmedikleri yol çizgi ve şeritlerini AK Partili Belediye Başkanı nevzat Bozkuş, döneminde gördü.

Kars’ta göreve geldiği günden beri öncelikle alt yapı sorununu çözen Başkan Bozkuş, asfaltı yapılan yollara yol şeritini çizdiriyor. Alt yapı sorunlarının tamamlanması sonrasında asfaltlanan caddelerde trafik akışının rahatlıkla yapılabilmesi için yollar beyaz renkli şerit ayırıcı boya ile boyanıyor. Yapılan bu çalışma ile sürücülerin trafik işaretlerine riayet etmesi sonrasında trafik sıkışıklıklarının önüne geçilmesi planlanıyor.

“KARS’TA ŞEHİR MERKEZİNDE İLKKEZ YOL ŞERİTLERİ ÇİZİLDİ”

Karslıların sadece büyük şehirlerde ve kent dışına çıktıklarında gördükleri yol şeritlerinin kent merkezinde de yapılması sürücüleri sevindirirken, vatandaşlarında dikkatini çekti.

Yol şeritlerinin yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar; “Kars’ta ilk kez yol şeriti görüyoruz. Yıllarca sadece Kars dışında büyük şehirlerde gördüğümüz bu tür şeylerin Kars’ta yapılması çok güzel. Kars artık modern şehir görünümüne bürünüyor. Bu gelişmeler bizleri memnun ediyor. Belediye Başkanı çok kısa sürede çok başarılı çalışmalara imza attı. Kendisini ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

“KARS’TA YILLARCA YAPILMAYAN ÇALIŞMALAR SON 4 YILDA YAPILDI”

Kars’ın kaderinin bugün yap yarın bozla geçtiğini ifade eden Rıfat Taşlıca; “Doğma büyüme Karslıyım. Burada akrabalarım var. Ben Tekirdağ’da yaşıyorum. Her geldiğimizde Kars’ı biraz daha iyi görüyorum. Daha önleri yıllarca yapılmayan çalışmalar son 4 yılda yapıldı. Her yıl bu aylarda Kars’ta geldiğim için Kars’ta nelerin değiştiğini daha iyi görüyorum. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kars’ta yollar, çok iyi olmuş, trafik şeritleri çekilmiş, adeta Kars’ın havası değişmiş. Keşke bunlar bundan 15 yıl önce yapılmış olsaydı belki Kars daha iyi yerlerde olurdu. Bu belediye başkanı iyi çalışıyor. Çünkü kısa sürede Kars değişti” diye konuştu.

Öte yandan belediye tarafından yollarda yapılan şerit çalışmalarını vatandaşlarda şaşkın bakışlarla izliyor. Caddelerde yapılan şerit çalışmalarının asfaltı tamamlanan yollarda devam edeceği kaydedildi.