Kars ve Lojistik Merkez

Kars’ta yapılacak olan lojistik köyü ile ilgili açıklama yapan Vali Günay Özdemir, lojistik merkezin planlandığı gibi işlediğini ve çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

İl Koordinasyon toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Vali Özdemir, lojistik köy yapımı çalışmalarının projesi ile ilgili ihalenin yapıldığını belirtti. Vali Özdemir, “lojistik merkez neden yapılmıyor?” diye zaman zaman gündeme getirildiğine de dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları bağlantısını sağlamak ve lojistik merkezle ilgili 3 Mart 2015 yılında ihalesi yapılmış olup 447 milyon liraya Ataç Şirketine verilmiştir ve şuanda da 9 Nisan 2015 tarihinde de sözleşme imzalanmış. 24 Nisan 2015 tarihinde işin yer teslimi yapılmış ve işin bitirilme süresi 180 gün ve bu bölgede şuanda sondaj çalışmaları ve o bölgedeki planla ilgilide her türlü çalışmalar devam ediyor. 20 Ekim 2015 tarihi itibariyle de lojistik merkezi uygulama projesi bakanlığa sunulacak.” dedi.

“2016 yılında da inşaat projesi hazırlanıp inşallah ihaleye çıkacak” diyen Vali Özdemir daha sonra şunları söyledi:

“Yani şuanda lojistik merkez bölgesinde müteahhit firmanın bakanlık temsilcilerinin ve Kars organize sanayi yönetimi olarak, Kars valiliği olarak koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda orda sondaj makinaları çalışıyor. Zaman zaman belki vatandaşımızda görüyordur. Eğer görmek isteyenler var ise ve o bölgedeki çalışmaları gidip görebilirler. Bu konuda zaten bakanlığında bu konuda karar vermiş olup geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir. Bundan sonrada bu işin geri dönüşü de yoktur. Ben özellikle bu konuyu da belirtmek istedim çünkü son günlerde sanki zaman zaman bu konu ısıtılıp ısıtılıp tekrar gündeme getiriliyor.” dedi.

“21 Ocak ayında yaptığınız açıklamada 2015 yılında biteceğini söylemiştiniz?” sorusu üzerine Vali Özdemir, “2015 yılında projesinin biteceği ile ilgiliydi o açıklamamız.” cevabını verdi verdi.

Vali Özdemir ayrıca, “2015 yılında projesini bitireceğiz, 2016 yılı içerisinde de inşaatı başlanıp, bitecek. Yani proje süresi çünkü o bölge de proje ile ilgili dediğim gibi 180 günlük bir çalışma yapılıyor. Çünkü o bölge de yapılacak olan şeylere baktığınız zaman tesisler toplam alanı 310 bin metrekare.” dedi.