Karsa Çamur Yağdı

Kars'ta son günlerde etkili olan yağışlı hava bu sabah erken saatlerde yerini toza bıraktı. Kentte havadan adeta çamur yağdı.

Karslılar sabah cadde ve sokaklar ile birlikte araçların üzerinin tozla kaplanmış görüntüsüyle güne başladı. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek üzere sokağa çıkan vatandaşlar, havanın sarı renge bürünmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sokak ve caddelerin kısmen toz altında kaldığı Kars'ta, gökyüzünden kent merkezine inen tozlar açıkta park halinde duran araçların üzerini kapladı. Havanın tozlu olduğunu belirten vatandaşlar, toz bulutlarının Suriye'den gelmiş olma ihtimali üzerinde durdular.

Vatandaşlar, "Son birkaç gündür aşırı rüzgar vardı. Demek ki, bu toz bulutları rüzgarın etkisiyle yabancı ülkeden Kars'a kadar geldi" dedi.

 Kars'ta sabah erken saatlerde çok belirgin olan toz bulutları günün ilerleyen saatlerinde dağıldı. Karslılar, işyerleri ve araçlarının üzerindeki tozu temizlediler. Bazı vatandaşlar iş yerlerinin önünü süpürürken, bazı vatandaşlar ise iş yerlerinin önünü su ile yıkadı.