Kars’a KOSGEB Müjdesi

Vali Ahmet Kara ve Milletvekillerimizin Desteği, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday ve TOBB GGK Başkanı Adem Çalkın’ın girişimleri ile kurulan KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık Pazartesi günü ilimize geliyor...

Kars Valisi Ahmet Kara, KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün Kars'ta kurulduğunu açıkladı.

 Vali Kara açıklamasında, "5891 Sayılı Kanun ile 3624 Sayılı KOSGEB Kuruluş Kanunu'nda yapılan değişiklikle, hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyette bulunan KOBİ'lerin de KOSGEB hedef kitlesine dahil edilmesiyle KOSGEB'in hedef kitlesi tüm sektörleri kapsayacak şekilde genişlemiş ve KOBİ'lerden sorumlu ulusal kuruluşu niteliğine kavuşmuştur. KOSGEB, kıt kaynakların kullanımında değer üreten, istihdamı artıran ve yeni markalar oluşturan KOBİ'lere ülke ekonomisinde reel yansımalar gösterecek proje esaslı destekleme metodolojisinin kurgulanmasına yönelik çalışmalar yapmıştır." dedi.

 Vali Kara daha sonra şunları söyledi: “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik"in "İl Kademede Vatandaşa En Yakın Yerde Sunulması" başlıklı 3.maddesi uyarınca; KOSGEB hizmet ve desteklerine başvuruların doğrudan kamu hizmetini sunan birime yapılması ile hizmet ve desteklerin başvuru yapılan ilk kademeden sunulması ve sonuçlandırılması, başvuru mercii ile karar/onay mercii arasında birden fazla kademe oluşturulmaması amacıyla KOSGEB teşkilatlanmasının 81 ilde yapılanması kararlaştırılmıştır.

Anılan karar kapsamında; ilimizde faaliyet gösteren KOBİ'lere KOSGEB hizmet ve desteklerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulabilmesi amacıyla KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurulmuştur.

 KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün kuruluş ve fiilen faaliyete geçebilmesi için yer temini çalışmaları devam etmektedir.

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün Kars'ımıza hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

HAYIRLI OLSUN

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday, KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün kurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, emeği geçenlere teşekkür etti.

 Burulday şunları söyledi: "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan imzasıyla Birliğimize gönderilen yazıda; İlimizde faaliyet gösteren KOBİ'lere KOSGEB hizmet ve desteklerini daha etkin ve hızlı bir şekilde sunabilmek amacıyla KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kurulduğu müjdesi verilmiştir.

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü olarak atanan Mustafa Işık, 16 Mayıs 2011 Pazartesi günü İlimize gelerek kuruluş işlemlerine başlayacaktır.

 KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kurulması aşamasında destek ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz Ahmet Kara, AKP Kars Milletvekilleri Sayın Zeki Karabayır, Sayın Mahmut Esat Güven,Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken ve KOSGEB Başkanı Sayın Mustafa Kaplan başta olmak üzere, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Adem Çalkın'a, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Hüseyin Tutar'a ve SERKA personeline, KOSGEB veri tabanına KOBİ'lerin kayıt olması için emek ve mesai harcayan Birliğimiz Yönetim Kurulu Üyelerine, Değerli Oda Başkanlarımıza, Birliğimizin ve bağlı odalarımızın personellerine ve ekonomimizin temel taşı emektar esnaf ve sanatkar arkadaşlarıma teşekkür ederim.

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğünün ilimize ve teşkilatımıza hayırlı olmasını diler saygılar sunarım."

YATIRIMCIYI SEVİNDİRDİ

KOSGEB'in Kars'ta kurulması yatırımcıları sevince boğdu.

 Konuyla ilgili açıklama yapan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Adem Çalkın, "Uzun bir mücadele sonunda ilimize KOSGEB Merkezi’nin açılmış olması Kars iş dünyasını sevindirmiştir. Kars KOSGEB İl Müdürlüğü'nün ilimize gelmesinde başta Sayın Valimiz Ahmet Kara'ya, Sayın Zeki Karabayır'a, Sayın Mahmut Esat Güven'e, Esnaf Odaları Birligi Başkanı Adem Burulday'a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi bildiriyor, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.