Karsın Maskotu kazdan Apaçi Dansı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde cep telefonundan çalan Apaçi müziğiyle oynayan kaz, görenleri şaşkına çevirdi.

Kars'ın sembolü olarak bilinen kaz, bu kez de apaçi dansı yaparak görenleri şaşkına uğratıyor. Çıplaklı köyünde Farizet Aytaş'a ait kaz, hem cep telefonundan çalan apaçi müziği hem de otomobilden çalan yabancı şarkılarla dans ediyor. Birbirinden ilginç ve kıvrak hareketler yapan kaz, ayaklarından çıkardığı sesle de ritim tutturdu. İzleyenlerini büyüleyen kaz, zaman zaman yanına yaklaşan şahıslara da ağız atmayı da ihmal etmedi. Köyde izleyenler arasına katılan Ezgi Yılmaz isimli genç kız, "Ben hayatımda

ilk defa böyle apaçi dansı oynayan kaz gördüm. O da Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde. Bizleri şaşırtıyor yani çok güzel apacı dansı yaparken ayaklarını çok güzel yapıyor her insan da böyle apaçi dansı yapamaz" dedi.

Kazın sahibi Farizet Aytaş ise, "Ben kaza yem veriyordum. Oğlum İstanbul'dan arayınca cep telefonumun müziğinde apaçi dansı kayıtlı olduğu için birden apaçi dans müziği çalınca baktım ki kaz oynamaya başladı beni çok şaşırttı. Köyün maskotu oldu" şeklinde konuştu.