Karslı çocuklar buz pisti istiyor

Havaların soğumasıyla birlikte donan göletlerde kayak kayan çocuklar, Mesut yılmaz Parkı’ndaki buz pistinin yeniden faaliyete geçirilmesini istediler.

Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Mesut Yılmaz Parkı’ndaki süs havuzu buz pistine çevrilmiş ve vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ücretsiz getirtilen patenlerle ücretsiz kayak kaymanın zevkini çıkaran çocuklar ve gençler ise kış mevsimi boyunca donun süs havuzunda bolca vakit geçiriyorlardı. Bir yandan da paten kaymayı öğrenen çocuklar spor yapmanın da ayrıcalığıyla tanışıyorlardı.

3 yıldır da mevcut yerin faaliyet verememesi nedeniyle çocuklar yeniden mahalle aralarında, yol kenarlarında göllenen ve buz tutan bölgelerde kayak kaymaya başladılar. Mihralibey Köprüsü yanındaki alanında buzlanması nedeniyle çocuklar burada vakit geçirmeye başladılar.

Çocuklar, yetkililere seslenerek Mesut Yılmaz Parkı’ndaki biz pistinin yeniden faaliyete sokulmasını istediler ve “Burada kayıyoruz. Başka kayılacak yer olmadığı için kışın bizde burayı seçtik. Kars’ta buz pistinin olmasını isterdik. Sarıkamış’a gidemiyoruz. Mesut Yılmaz parkında kayıyorduk. Oranın açılmasını istiyoruz. Köprünün üzerinde bidonlarımız var onların üzerine çıkıp kayıyoruz. Eskiden burada hep kaydığımız için korkumuz kalmadı.” diye konuştular.