Karslılar 30 Ekim’i iple çekiyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un, 30 Ekim’de 24 saat içme suyu verileceğini söylemesiyle gözler Kars’ın kurtuluş bayramı olan 30 Ekim’e çevrildi.

Başkan Bozkuş, eski belediye binası, yol ve su çalışmaları ve ramazan ayı hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Bozkuş, “Eski Belediye binasıyla ilgili birinci ihaleyi yapmıştık fakat eksik tenzilattan dolayı iptal etmiştik. İkinci ihaleyi de yaptık ama şu anda sonuçlanmadı. Bugün-yarın komisyon kararını verecek ve bizde ona göre adımımızı atacağız. Yani ihale aşamasına geldiğine göre bu iş yapılacak demektir. Ödeneği ve projesi hazır, ihaleye çıkılmış ve şu anda bir sorunumuz yoktur” dedi.

Asfalt çalışmasında Atatürk Caddesi’nin tamamlandığını belirten Bozkuş, “Temel tabaka ve binder tabakası atıldı. Belli bir süre beklendikten sonra da 5 santim kalınlığında aşınmaz tabaka atılacak. Yine ilimizin en önemli caddelerinden olan Faikbey Caddesi’nde de çalışmalara başladık ve 3’te ikisi tamamlandı. Ama hava şartlarından dolayı biraz zaman kaybımız oluyor ama bizim hedeflediğimiz 12-15 kilometre arasında yol asfaltlama işi var. Bu sene biz umuyoruz ki burası tamamlanacak. Hemen Faikbey Caddesi biter bitmez Kazımpaşa ve arkasından Halitpaşa ve İnönü caddelerine gireceğiz, son olarak da İnönü Caddesi’yle bu seneki çalışmalarımızı noktalayacağız.” diye konuştu. 

Bozkuş, içme suyunun da 30 Ekim’de kesintisiz verileceğini de ifade ederek, “Su şebekesiyle ilgili bizim şehir merkezinde 80 kilometre tamamlandı. Çalışmalarımız şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Arıtma tesisiyle ilgili de geçtiğimiz hafta ilgili genel müdürlüğe uğradık. 30 Ekim’de söz verildiği şekliyle arıtılmış, durutulmuş, klorlanmış su verilecek. 24 saat su verilecek şekilde ünitelerin bir kısmı tamamlanmış olacak. Yani bir idari bine ve çevre düzenlemesi eksik kalabilir ama hiç olmazsa 24 saat temiz, kullanılabilir su verebilmemiz için üniteler tamamlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Bozkuş ayrıca Ramazanla ilgili olarak da, “Ramazan ayında da Belediye olarak bir programımız var. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl aşevini kaldırmıştık. Yine Gıda Bankası vasıtasıyla hemşehrilerimize, yine hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle Belediye olarak akşam vakitlerinde belirlenen ailelere gıda yardımında bulunacağız.” ifadesini kullandı.