Karslılar Kaz Yemeğinde buluştu

Ankara Kars Vakfının Ankara Sheraton Otel’de düzenlemiş olduğu Kaz Yemeği Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan Karslı siyasetçi ve işadamlarını bir araya getirdi.

Sunuculuğunu Ankara Kars Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda gazeteci olan Adnan Yüce’nin yaptığı gecede Karslı konuklar doyasıya eğlendi. 

Ankara Kars Vakfı Başkanı Zeki Nacitarhan yaptığı konuşmada, Ankara Kars Vakfının kuruluşundan bu yana Vakıfta görev yapmış tüm yöneticilere, emeği geçen herkese ve geceye katılan konuklara teşekkür etti. 

Başkan Nacitarhan, Kars’ın birçok sorunu olduğunu, en büyük sorunun da ekonomik olduğunu dile getirdiği konuşmasında Kars’ın özel sektör yatırımına ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Başkan Zeki Nacitarhan şunları söyledi:

“Kars ciddi göç veren illerden biridir. Kars ili sınırın son noktası olması ve komşularla yaşanan siyasi sıkıntılardan dolayı istediği ivmeyi yakalayamamıştır. Kars’ın geleceğinin parlak olması için özel yatırımlara ve devletin özellikle sektörel bazda teşvik uygulaması gerekiyor. Bu sözleri her platformda söylüyorum. Gönül isterdi ki siyasilerimiz de burada olsun ama hem hafta sonu olması hem de seçimlerin yaklaşmış olması nedeniyle siyasiler bu geceye katılamadı. Devlet bölgedeki 3–5 ili kapsayan sektörel teşvikleri çıkartmazsa Karslının yoksulluğu, işsizliği ortadan kalkmaz.” 

Gecenin devamında konuklara Kars’ın tarihini anlatan bir de sinevizyon gösterisi yapıldı. 

Gecede Karslı aşıklar, Kars oyunlarının en güzel örneklerini sergileyen folklor ekibi ve TRT Sanatçısı İmran Koç sahne aldı. 

Karslı hemşehrileri buluşturan gecenin sonunda plaket töreni yapıldı.