Karslıyı dolandıramadı

Kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcı yakalandı...

Edinilen bilgiye göre, inşaat malzemesi alım-satım işleri yapan Halil Ö. (35), rastgele bir numara arayarak telefonu açan kişiye, "Ben Cumhuriyet Savcısıyım. Terör örgütü KCK hesabınıza girmiş. Sizin suçunuz olmadığını biliyoruz. Ancak bu kişileri yakalamak için vereceğim hesaba 20 bin lira yatırmanız gerekiyor" dedi.

Halil Ö.'nün aradığı Kars'ın Digor ilçesinde Özel İdare Müdürü Albullah Yardımcı, dolandırılacağını anlayarak, suçluların yakalanması için 10 bin TL yatırabileceğini söyleyip hesap numarasını aldı. Yardımcı, Halil Ö.'nün nişanlısı Hale B.'nin (31) hesabına sembolik olarak 1 TL para yatırarak durumu polise bildirdi. Hesap numarasının incelenmesi sonucu bilgilendirilen Adana polisi, Ziraat Bankası Kuruköprü Şubesi'nde pusuya yattı.

Hale B., parayı çekmeye geldiği bankada, hesabında 1 TL olduğunu öğrenince ilk şoku ardından polisler tarafından yakalanınca ikinci şoku yaşadı.

Hale B.'nin verdiği adreste nişanlısı Halil Ö. de gözaltına alındı. Olanlardan haberi olmadığını ileri süren Hale B., "Benim dolandırıcılıkla ilgim yok. Nişanlım bana kendi hesabında problem olduğunu ve bir arkadaşının para yatırması için benim hesabımı verdiğini söyledi. 10 bin TL yatırıldığını söyleyip, parayı çekmemi istedi. Bunun üzerine bankaya gittiğimde polisler yakaladı" dedi.

Hem nişanlısının, hem de kendisinin bir suçu olmadığını iddia eden Halil Ö. ise, "Bir arkadaşımdan alacağım vardı. Benim hesabımda sorun olduğu için nişanlımın hesap numarasını verdim. Nişanlım bankaya gittiğinde polisler yakalamış. Kimseyi aramadım" ifadesini kullandı.

Nişanlı çift, sorgularının ardından "dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.