KARSOD’dan Doğanay’a veda gecesi

Kars Oteller ve Lokatacılar Derneği (KARSSOD) üyeleri, Van’a tahini çıkan Kars eski Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay için veda gecesi düzenledi.

Bir turizm otelinde düzenlenen veda gecesinde KARSOD tarafından Doğanay’a gecenin anısına ve hizmetlerden dolayı altın tozuna batırılmış vazo hediye edildi. Duygulu anların yaşandığı gecede Hakan Doğanay’ın Kars’ta yaptığı hizmetler ve Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını anlatan çalışmalar slayt eşliğinde perdeye yansıtıldı.

Gecede konuşan KARSOD Başkanı Halit Özer, “Kültür Turizm Müdürümüz Sayın Hakan Doağanay yarın itibarıyla şehrimizden ayrılması dolayısıyla vermiş olduğumuz bir veda yemeğiyle bütün turizm dostlarımızla, büyüklerimizle, hocalarımızla bir araya geldiğimiz bir veda yemeği. İsmi veda yemeği ama kendisinden ayrılmayacağız. Sık sık bir araya geleceğiz. Burada 2008 yılında kurulan KARSOD Sayın müdürümüzün şahsı adına da müdürlüğü adına da çokça katkısı oldu. Gerek toplantılarımızda gerek fuarlarımızda gerek tanıtımlarımızda gerek bizler oldukça kolaylık sağlayıp hep beraber bizimle birlikte bu yolu bizimle birlikte aynı coşku ve hevesle yürüdü. Aynı hızla da bizlerde devam ediyoruz. Gittiği yer, Van’ı biraz daha şanslı buluyoruz. Biz Sayın Müdürümüzü buradan her ne kadar göndersek de kendisini misafir olarak gönderdiğimizi söylüyoruz.   Kendilerine Kars’ta bulunduğu sürece bize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bizlerde onu turizm iletmeleri adına söylüyorum, bizlerde kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Gitmiş olduğu ilde de başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Hakan Doğanay da, “Öncelikle KARSOD’a daha sonra tüm STK’lara ve tüm can dostlarıma saygılarımı sunuyorum. Gönül ister ki bu birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun. Bu da bir şeylerin göstergesidir. Biz hep konuşmalarımızda Kars ilklerin şehri derdik. Kars’ta 6 tane ilk var. fuarlarda hep öyle konuşurduk. Gazetelere öyle demeç verdik. Bu ilklerin şehrinde Kars benim için de ilk oldu. Son da olmayacak mutlaka. İlklerin önemi her zaman akılda daha kalıcı. İnsanın hayatında da yaşadığı serüvenlerin, ilklerin çok büyük önemi var. Hepimiz ilkokul 1. sınıfı hatırlarız ama 3. sınıfı kimse hatırlamaz. Hep 1. sınıflar hatırlanır. Hakikaten Kars’ta benim için iş yaşantımda, hayat yaşantımda birinci sıra oldu. Öylede kalacaktır. Bizde sizi hiç unutmayacağız. Hep yaşatacağız. Ama Kars’ın, bütün samimiyetimle konuşuyorum. Biraz daha dinamitlerini çalıştırıp biraz daha birlikteliklerini çalıştırıp biraz daha evrensel değerler üzerinden turizme bakışını hareketlendirmesini buradaki turizmcilerden istiyorum. Birbirinizle bağlarınızı koparmayın. Birbirinizle sürekli istişare halinde olun. Hakikaten birlik olursanız açamayacağınız kapı yoktur. Aşamayacağınız engel yoktur. Ben şu anda çok duygu içerisindeyim. Çok güzel günlerimiz oldu. Doğu Anadolu Kültür Turizmi ittifaklar projesi adı altında da İhsan bey ile Zeynep Hanım ile bir birlikteliğimiz oldu. Projelerimiz oldu. Bu projelerin bana çok büyük faydaları oldu. Ben yükselmemdeki paylarını biliyorum bunların. İşte bu tek olan unsurları bir araya getirmek önemliydi. Biz bu tek olan unsurları bir araya getirebilirsek kendimizi mutlu ve başarılı sayıyoruz. Biz bu yolda ilerleyen yolcularız. Kars’ı seviyorum. İşimi seviyorum. Sizleri seviyorum. Bu böyle. Kars ayaz, hava soğuk Kars ayaz, kurban olum katip arzu halimi Kars’a yaz.” diye konuştu.