Kars’ta 10. Ufka Yolculuk

10. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kars il ödülleri verildi

Türkiye genelinde düzenlenen 10. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kars’ta da gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kars Gençlik Merkezinde yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaybedeni Olmayan Bol Ödüllü Yarışma

“Kaybedeni Olmayan Yarışma” mottosuyla 10 yıl önce çıkılan yolculukta her yıl farklı konuların seçildiği yarışmanın bu seneki teması ise “Sağlıklı Düşünmek” oldu. Türkiye genelinde 4 ayrı kategoride online olarak yapılan sınavlara 880 bin yarışmacı katılırken, Kars’ta da 4 ayrı kategoride toplam 7 bin 200 yarışmacı sağlıklı düşünmek konulu eserleri okuyarak yarışmaya katıldı.

Türkiye ödüllerinin yanı sıra, ilimizde dereceye girenlere il ödülleri ve okul ödüllerinin verildiği Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, hem en büyük katılımlı sivil yarışma, hem de en çok ödül takdim edilen yarışma olma ünvanlarına sahip.

Ödül Töreni Kars’ın Vizyon Yüzlerinden Kars Gençlik Merkezinde

Kars Gençlik Merkezinde yapılan ödül töreni, 10. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Koordinatörü Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İsmail Karaca’nın açılış konuşması ile başladı. Yarışmanın en önemli amaçlarının, özellikle gençlerimizde kitap okuma alışkanlığı oluşturmanın yanı sıra, tüm toplumun gündemine dikkate değer konuları arz etmek ve bu konuların sıhhatli güvenilir kaynaklardan okunmasını temin etmek olduğunu belirten Karaca, yarışmaya katılımlarından dolayı tüm yarışmacıları ve velilerini tebrik etti.

İl Koordinatörü İsmail Karaca’nın konuşmasının ardından Ufka Yolculuk tanıtım videoları ile devam eden ödül programı, dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin takdimi ve toplu resim çekimi ile sona erdi.

Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu Öğrencisi Beydanur Alkan’dan Büyük Başarı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de bütün okullarda, gençlik merkezleri ve spor tesislerinde yapılan duyuru ve teşvikler sonrasında sınav katılım oranı olarak en başarılı illerden olan Kars, ayrıca yarışmanın Türkiye altıncısını çıkardı.

Yarışmaya ortaokul kategorisinde katılan Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu Öğrencisi Beydanur Alkan, Türkiye 6.sı olarak büyük bir başarıya imza attı. Beydanur böylece okul ödülü ve il ödülü almanın yanı sıra, Türkiye ödülü de alarak büyük bir başarıya imza attı.