Kars’ta bayram ziyaretleri

Kars’ta Ramazan Bayramı, Kars Valiliği’nin organize ettiği bayram programı kapsamında Eski Vali Konağı, yeni adıyla Yeni Valilik Makamında gerçekleştirildi.

Kars Valisi Eyüp Tepe’nin ev sahipliği yaptığı bayramlaşma törenine Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Yunus Kılıç, 14. MKz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı vekili Şakir Hancıoğlu  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Çelik Gönülal, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, daire müdürleri, merkez köy ve mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Vali Eyüp Tepe davetlileri tek tek kabul ederek bayramlaştı. Ve Tepe tarafından konuklarına ikramlarda da bulunuldu.

Buradaki bayramlaşma töreninin ardından i Vali Eyüp Tepe, eşi Emine Tepe, 14. MKz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Eşi Nurhayat Bozkuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Çelik Gönülal,  Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile beraber sırası ile Kazım Paşa Polis Merkezi, Halime Arslan Yıldız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü, Kars Devlet Hastanesine hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları, Engelsiz Yaşam Merkezi ve son olarak ta Kümbetli Karakolu ziyaret edilerek bayramlaştı.

Vali Tepe ve beraberindekiler daha sonrada Kümbetli Köyünde bulunan üç şehit ailesinin evini de ziyaret ettiler.

Vali Tepe, bayramlaşma sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada gazeteciler aracılığıyla Kars halkının Ramazan Bayramını kutladı. Ramazan ayını hep birlikte eda ettiklerini belirten Vali Tepe, “Kars’ta bulunan Ebul Hasan Harakani’nin mekânında Ramazan boyunca iftar çadırı kurduk. O çadırdan ve o mekandan aldığımız ışık doğrultusunda Allah bundan sonrada birlik, beraberliğimizi ve huzurumuzu devam ettirsin.   Bu toraklarda bu beraberliğin daim olmasını istiyoruz. Tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutluyorum. İnşallah hep birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayram geçiririz.” Dedi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da tüm ülkemizde olduğu gibi Kars’ta Ramazan ayının huzur ve güven içerisinde geçtiğini belirterek, temennimiz Ramazan Bayramının sağlık, barış huzur ve sağlık içerisinde geçmesini dileyerek Kars halkının Ramazan Bayramını kutlardı.

Vali Tepe, Başkan Bozkuş ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Kazım Paşa Polis Merkezi oldu. Vali Tepe ve beraberindekiler, burada Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Emniyet Müdür yardımcıları ve polislerin bayramını kutladılar.

SOMALİ ŞEHİDİ SİNAN YILMAZ ANILDI

Bu sırada Kars Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezinden yapılan telsiz anonsu ile sırasıyla İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, Kars Valisi Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın emniyet teşkilatının bayramlarını kutlayan mesajları yayınlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı mesajda ise Somali’de meydana gelen hain saldırında şehit olan polis memuru Sinan Yılmaz ve tüm şehitlerin de rahmetle anılması dikkat çekti.

Buradaki bayramlaşma programının ardından Vali Tepe ve berberindekiler, Kars Devlet Hastanesine geçtiler. Devlet Hastanesinde ise Vali Tepe ve beraberindekileri Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Tekin Akbaba ve hastane personeli karşıladı. Vali Tepe Başhekim yardımcısı ve Tekin Akbaba ve hastane personelinin bayramını kutladıktan sonra bazı servislerde yatan hasta ve hasta yakınlarını da ziyaret ettiler.

Vali Tepe ve beraber daha sonrada Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ettiler. Burada ise başta Vali Tepe olmak üzere protokol mensupları ile birlikte Vali Tepe’nin eşi Emine Tepe Başkan Bozkuş’un eşi Nurhayat Tepe’nin engelsiz yaşam merkezinde kalanlar ile yaşadıkları yakın ilgi de dikkat çekti.

Protokol mensuplarının katıldığı bayramlaşma programının samimi ve anlamlı bir ortanda geçtiği sırada Engelsiz Yaşam Merkezinde kalanların söyledikleri türküler ise bayramlaşma törenlerine damgasını vurdu. Burada kalan 45 yaşındaki Gül Çiçek’in ‘Bugün Bayram günü küsmek olur mu?”  adlı türküyü söylemesi ve bazı genç kızlarında söyledikleri türküler bayram coşkusuna renk kattı. Bu arada türkü söyleyen Güç Çiçek ve diğerlerinin söyledikleri türkülerin başta TRT olmak üzere diğer televizyon kanlarlında yayınlanmasını istediler.