Karsta Bayramlaşma Töreni

Kars'ta bayramlaşma töreni yapıldı.

Vali Ahmet Kara'nın makamında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Kara daha sonra Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunu ve Kars Devlet Hastanesini ziyaret etti.

KAĞIZMAN’DA BAYRAMLAŞMA

Mübarek Ramazan Bayramı tüm İslam aleminde olduğu gibi Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Belediyeye ait Aile Çay Bahçesinde vatandaşların da katılımıyla düzenlenen bayramlaşma töreniyle kutlandı.

Bayramlaşmaya; Kaymakam Şuayib Gürsoy, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kağızman Cumhuriyet Savcısı Barış Çetin, Garnizaon Komutanı piyade Binbaşı Ahmet Yaşar Dener, Kağızman Jandarma komutanı Yzb. Engin Eroğlu, Tnk. Yzb. Mustafa Çamur, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Aslan, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bizleri Milletçe sevgi, saygı ve kardeşliğe yöneltip, kırgınlıkların giderildiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği yardımlaşmanın arttığı, Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her bayramda olduğu gibi Ramazan Bayramını da coşkulu şekilde, kırgınlıkların giderildiği, hoşgörünün enginleştiği, sosyal dayanışmanın arttığı, yakınların arandığı, huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesi temennisiyle tüm Kağızman halkının Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Bayramlaşma daha sonra Kağızman Tabur Komutanlığı ve Kağızman Emniyet Müdürlüğü’nde devam etti.

SARIKAMIŞ’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Belediye düğün salonunda düzenlenen törene, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Bayramların, insanlar arasındaki sevgi, saygı, dayanışma ve kaynaşmanın doruğa çıktığı özel günler olduğunu belirterek, “Dostlukların canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, yardıma muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması, kimsesizlere sahip çıkılması ve insanlar arasındaki dargınlığın yerini sevgi ve muhabbetin alması açısından bir fırsat olarak görülmelidir. Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim. Bu yıl Ramazan Bayramı, Zafer Bayramı ile çakıştı. İki bayramı bir arada yaşıyoruz. İnşallah milletimiz için hayırlara vesile olur. Zaten bayram demek; sevgi demek, barış demek” diye konuştu.

Ardından Başkan Özbilen ve Tuğgeneral Alpaydın, törene katılanlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Belediye düğün salonunda düzenlenen törenin ardından protokol mensupları İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığını gezerek buradaki polis ve askerlerin bayramını kutladı. Sarıkamış Asker Hastanesi ile Devlet Hastanesini de ziyaret eden protokol üyeleri, burada yatan hastalara çeşitli hediyeler vererek şifa dilediler.