Kars’ta çok yönlü operasyon

Kars’ta üç ayrı yerde yapılan operasyonda 27 gram esrar maddesi, bin 340 paket kaçak sigara, çeşitli marka ve modellerde 7 adet gümrük kaçağı ve e-mail numaraları kopyalanmış cep telefonu ile 6 adet gümrük kaçağı batarya ele geçirildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, çeşitli adreslerde kaçak sigara ve esrar maddesiyle ilgili operasyon yaptı. “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak”, “Emtia Kaçakçılığı”, “Tütün Mamülleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı” suçlarıyla ilgili operasyonlarını hızlandırdılar.

Kaçakçılara göz açtırmayan Emniyet güçleri, aldıkları ihbar ve yaptıkları istihbari çalışmaları titizlikle değerlendirdiler.

38 yaşındaki bir şüphelinin Kaleiçi Mahallesindeki ikametinde arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada çekyat üzerinde kâğıda sarılı vaziyette 0,77 gr. ağırlığında esrar maddesi bulunarak el kondu.

26 yaşındaki şüphelinin Kazımpaşa Caddesindeki işyerinde arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada çeşitli marka ve modellerde 7 adet gümrük kaçağı ve e-mail numaraları kopyalanmış cep telefonu ile 6 adet gümrük kaçağı batarya bulunarak el kondu.

51 yaşındaki şüphelinin Kaleiçi Mahallesindeki ikametinde arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada da toplam 680 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

40 yaşındaki şüphelinin müdürlüğünü yaptığı 30 Ekim Mahallesindeki işyerinde arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada toplam 657 paket gümrük kaçağı sigara bulundu.

Bir başka olayda da, üç şüpheli erkek şansın içerisinde olduğu araç Merkez Mahallesinde durduruldu. Araçta ve şahısların üzerinde arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada 19 gr. esrar maddesi bulunarak el kondu. Asker olan 2 şüpheli, Merkez Komutanlığına teslim edildi, diğer şüpheli ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverildi.

Yine üç şüphelinin içerisinde olduğu araç Cumhuriyet Caddesi üzerinde durduruldu. Araçta ve şahısların üzerinde arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramada araç içerisinden atıldığı tespit edilen 7 gr. olan esrar maddesi bulunarak el kondu.

7 olayın şüphelileri, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak salıverildiler.