Çalkın, “KOSGEB; Ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılanmasında, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, teknolojik değişikliklere hızlı bir biçimde uyumlarını sağlamak, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla 3624 sayılı kanunla 20 Nisan 1990 tarihinde kurulmuştur. Bu kuruluş Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı bir Kamu Kuruluşu olup, tüzel kişiliğe haiz ve bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabidir.
Çalkın, “KOSGEB küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerine çeşitli konularda destekler vermekte olup bu desteklerden 1-150 arasında işçi çalıştıran ve imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, girişimciler, KOSGEB tarafından gerçekleştirilen özel amaçlı projeler çerçevesinde işbirliği yapılan Mesleki Kuruluşlar ve Sektörel Dış Ticaret Şirketleri faydalanabilmektedir. KOSGEB tarafından işletmelere 22 ayrı konuda destek sağlanmaktadır” diye konuştu.
Çalkın bu destekleri şöyle sıraladı:
-Danışmanlık,
-CE İşaretlemesine ilişkin Test ve Genel Test/Analiz,
-Teknoloji Araştırma ve Geliştirme
-Bilgi Ağları ve E-iş,
-Yerel Ekonomik Araştırma,
-Ortak Kullanım Amaçlı Makine ve Teçhizat
-Eğitim,
-Yurtdışı Pazar Araştırma,
-İhracat Amaçlı Yurtdışı İş Gezisi
-Milli Katılım Düzeyindeki Yurtdışı Fuarlara Katılım
-Milli Katılım Dışındaki Yurtdışı Fuarlara Katılım,
-Yurtdışı Daimi Sergilere Katılım,
-Yurtiçi Uluslararası Sanayi İhtisas Fuarlarına Katılım,
-Yurtiçi KOSGEB Bölgesel Fuarlarına Katılım,
-İhracata Yönlendirme,
-Marka Oluşturma ve Tanıtım
-İş Geliştirme Merkezi
-Yeni Girişimci
-Nitelikli Eleman İstihdamı
-Bilgisayar Yazılımı
-Patent -Faydalı Model Endüstriyel Tasarım
-Altyapı, Üstyapı Proje Destekleri
Çalkın daha sonra şunları söyledi:
“Bu denli KOBİ’lere destek veren bir kuruluş ne yazık ki ilimizde birkaç krediden başka hiçbir faaliyet gösterememiştir. Artık bir İl Müdürlüğünün ilimizde kurulması gerekmektedir. Erzurum Bölge Müdürlüğü ihtiyaçlara cevap verememektedir. İlimizde KOSGEB’in hiçbir şekilde faydasını göremiyoruz. Kars sanayicisinin ve tacirinin bu türlü desteklerden noksan bırakılması ne tarif edilebilir nede izah edilebilir. Bu şehrin iş adamları, bu şehre yatırım yapan her insan benim gözümde birer kahramandır. İş yapmayan, sıkıntı çekmeyen, maaş ödemeyen, çeki senedi olmayanlar ne anlar tacirin halinden?. Biz TOBB GGK Kars İl Kurulu olarak, KOSGEB Kars İl Müdürlülü’ğün açılmasını istiyoruz. Gerekli başvuruları, en kısa zamanda yetkililer yapmalıdır.”