Kars’ta Leyal Psikoloji açıldı

Leyal Psikoloji açıldı, Klinik Psikolog Seda Danyıldız danışanlara hizmet vermeye başladı.

Seda Danyıldız hakkında:

Yeditepe Üniversitesi Psikoloji ( İngilizce)  Bölümü’nden mezun olup , yüksek lisansımı Klinik Psikoloji alt dalında Üsküdar Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince çeşitli hastane ve derneklerde gönüllü olarak staj çalışmaları yürütmüştür.

Yüksek lisans sürecinde stajını NP İstanbul Beyin Hastanesi’nde yapmış ve tezini “İlkokul çağındaki çocuklarda saldırganlığın anne baba tutumları ve evlilikte eşler arası uyum ile ilişkisi” üzerine yazmıştır. Yüksek lisans eğitimi boyunca Bilişsel Davranışçı Terapi odaklı bir eğitim ve süpervizyon desteğiyle danışan alarak, eğitimini tamamlamıştır.

Çalışma hayatına okul psikoloğu olarak başlamış, 6 yıl boyunca öğrencilere ve ailelerine rehberlik hizmetleri kapsamında danışmanlık yapmıştır. Ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik birçok konuda atölyeler ve seminerler gerçekleştirmiştir. Öğrencilerin süreçlerini dikkat ve gelişimsel testler ile takip edip, düşünme becerileri ve yaratıcı düşünmeye yönelik uygulamalar ile desteklemiştir. 

Bu süreçte Marmara Üniversitesi’nde Pedogojik Formasyon eğitimimi tamamlamıştır. Ayrıca çocuk, ergen ve yetişkinler için çeşitli test eğitimleri almıştır.

Daha sonra bağımlılık alanında öncü olan bir sivil toplum kuruluşunda 4 yıl boyunca klinik psikolog olarak çalışmış ve son 1 yıl bölge koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. 
Alkol, madde, kumar, internet ve tütün bağımlılığı alanlarında çocuk-ergen, yetişkin ve ailelerle çalışıp aktif olarak süpervizyon desteği almıştır. Ayrıca yine bu süreçte motivasyonel görüşme teknikleri, grup terapisi, oyun terapisi, masal terapisi, aile ve çift terapisi, cinsel terapi eğitimlerini alarak kendini geliştirmeye devam etmiştir.

Seanslarında Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi ekollerinden faydalanmakta, danışanların ihtiyaçları doğrultusunda ilerlemektedir.