Kars’ta Öğretmenler Günü konseri

Genç Kafkas Spor Derneği, Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle iş adamı Fikret Balbay’ın destekleriyle öğrenmenler için Thu Le klasik gitar dinletisi verildi.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen gitar dinletisinde dünyaca ünlü Vietnamlı gitarist öğretmenlere Thu Li, doyumsuz gitar dinletisi sundu.

Konser öncesi Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, programın sunucusu Edebiyat Öğretmeni Kemal İlin ve öğretmen Tuba Karasu okudukları ‘Öğretmen’ konulu şiirleriyle salonda bulunanları duygulandırdı.

Konser öncesi bir açılış konuşması yapan Öğretmenevi Müdürü Emre Okan Bayramoğlu,

“Her türlü sıkıntıya rağmen, gerek ekonomik gerek özlük gerek mesleki anlamda her türlü sıkıntıya rağmen bir öğretmen olarak bende burada bulunan arkadaşlarımızın da öz verileriyle ülkemize, çocuklarımızı milletimize hizmet etmeğe devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bu anlamda ben bütün öğretmenlerimizin gününü haftasını kutluyorum.” dedi.

Bayramoğlu şöyle konuştu:

“Bu güzel topululuğu bir arada bulmuşken, derneğimiz hakkında birkaç önemli bilgi vermek istiyorum. 298 Ağustos 2010 yılında Akşam sanat okulu müdürlüğü gençlik ve spor kulübü adıyla kurulan derneğimiz, 3 Ekim 2011 yılı olağan genel kuruluyla Genç Kafkas olarak isim değişikliği yapmıştır. Henüz çok yeni bir dernek olan derneğimiz birçok alanda hizmet sunmuştur. Bunların başlangıcı geçen yıl öğretmenler gününde güzel bir konser düzenlemişti. Akabinde tiyatro düzenlemişti. Bu tiyatroda bizim değerlerimizi, şivemizi anlatan özellik olmuştu. Bu yılda bölgesellik başvurumuzu yaptık. Futbol takımımızı oluşturduk. Kars’ta daha önce oynayan oyuncuları bir araya topladık. Basit gibi görünen ama çok öz veri isteyen bir işti. İnşallah bu yıl ilimizi bölgesel ligde temsil edecekler. Onunda kuraları çekildi. Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile mücadele vereceğiz. Halkımızı bu müsabakalara rağbet etmeğe ve destek olmaya davet ediyorum. Ayrıca yine tiyatro ekibimiz bu yıl. Geçen yıl ki bizim evler bizim aileler oyunumuzun ikincisini tertip ediyor. Şubat ayı içerisinde de oyunumuzu sergileyeceğiz, hepinizi davet ediyoruz. Çok genç ve yeni bir dernek olmamıza rağmen öğretmenlerin kurduğu bir dernek olarak, çok büyük işlere imza attığımızı düşünüyorum. Ve buradan derneğimizin üyesi gönüllü tiyatro ekibimize, voleybol ekibimize ve diğer ekiplerimize teşekkür etmek istiyorum. Bize desteklerini süren herkese teşekkür ediyorum.”