Kars’ta polisin dikkati köpeğin hayatını kurtardı!

Kars’ta annesi ölen veya kaybolan bir yavru köpek, duyarlı polislerin ihbarı üzerine araç altında kalmaktan son anda kurtarılarak barınağa gönderildi.

Tacettin DURMUŞ

İl genelinde olduğu gibi Kars şehir merkezinde de sokak köpekleri kontrolsüz şekilde çoğalmaya devam ediyor.

Kars Belediyesinin ve hayvan severlerin tüm çabalarına rağmen, sokak köpekleri araç altında kalarak veya türlü nedenlerle telef oluyor.

Annesi ölen veya kaybolan bir yavru köpek, duyarlı polislerin ihbarı üzerine araç altında kalmaktan kurtarılarak barınağa gönderildi.

Kazım Paşa Caddesi üzerinde yavru köpeğin kaybolan annesi araçlar arasında aradığını fark eden ve polisler, durumu Kars Belediyesi zabıta ekiplerine bildirdi. Ardında da zabıta ekipleri gelerek yavru köpeği alarak belediyenin köpek barınağına götürdü.

Öte yandan gün geçmiyor ki özellikle bir yavru köpek araç altında kalmasın. Kars’ın kanayan yaralarının başında sokak köpekleri geliyor. Yıllardır olduğu gibi bu yılda tüm köylerden getirilen sokak köpekleri il merkezinde salınıyor. Sayıları her geçen gün artan köpekler cadde ve sokaklarda hayatını devam ettirmek için çaba sarf ederken, köpekle insan çatışması da devam ediyor. Şehrin tamamına yayılan köpeklerden rahatsız olduklarını söyleyenler de bu sorunun bir an önce ortadan kalmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor. Kars Belediyesine ait barınağın kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle, sokak köpekleri tam olarak kısırlaştırılamıyor ve kontrolsüz bir şekilde çoğalmaya devam ediyor. Zaman zamanda hayvan severler ile vatandaşlar arasında tartışmalar da devam ediyor. Sokak köpeklerinin kontrol altına alınarak özellikle kısırlaştırma çalışmalarının daha da artması önem arz ediyor.