Kars’ta sporcular çoban oluyor

Eski boksörlerinden ve CHP Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Kaya, Kars’ta 30 Ekim’de yapılacak olan Dünya Kick Boks Maçı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Kaya, Dünya Kick Boks kemer maçının Kars’ta yapılması halinde, Karsspor’un da üzerinde bulunan ölü toprağının kalkacağını, Türkiye ve Dünya’da başarı elde edecek birçok sporcunun gün yüzüne çıkacağını söyledi.

 KARS’TA SPORCULAR ÇOBAN OLUYOR

Mustafa Kaya; Kars’ın sporun yurdu olmasına rağmen işsizlik ve spora önem verilmediği için sporcuların çobanlık yaptıklarını da altını çizdi. Kaya, “İlimizde sporda alt yapının olmadığından da şikâyet eden Kaya, şunları kaydetti. “Kimi sporcularımız, dağda çoban, kimi sanayide çırak, kimi işçi, hamal,  kimisi de bir devlet dairesinde yeteneklerini köreltiyor. Türkiye’nin gururu olmuş Sinan Şamil Sam, Gökhan Saki, Mehmet Yurdadön, Halis Avşar ve Erkan Varol gibi şampiyon sporcular bu toprakların bağrından çıkmıştır. Bu nedenle Kars’taki yetenekleri uykudan uyandırıp spora kazandırmak için herkesin duyarlı olması gerekir.” dedi.

DÜNYA PROFESYONEL KİCK BOKS MAÇI KARS İÇİN BİR ŞANSTIR 

Halis Avşar’ın Yozgat’ta yapılması düşünülen Dünya Kick Boks Şampiyonluk Kemer Maçı’nın Kars’ta yapılması için yaptığı girişimlerin bütün Karslıları sevindirdiğini belirten Kaya, daha sonra şunları söyledi.

“Dünya Profesyonel Kick Boks Maçı’nın Kars’ta yapılması, Dünya’daki boks şampiyonlarını, antrenörleri, yüzlerce gazeteci ve televizyoncuyu Kars’a taşıyacaktır. Bu nedenle de Kars’ın kültürel ve turistik değerleri Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemine gelecektir. Bu maç nedeniyle Kars’a gelecek konuklar, Ebul Hasan Harekeni Hazretleri Külliyesi, Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Çıldır Gülü, Sarıkamış Kayak Tesisleri, Sarıkamış Şehitlikleri, Katarina Köşkü bir kültürel ve turistik değerlerimizi Türkiye’ye ve Dünya’ya ya tanıtılacaktır” Dedi.

Kaya daha sonra Kars’ta yapılacak olan bu önemli maçın Kars’ta gerçekleşmesi için Vali Ahmet Kara, millettekileri, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve diğer yetkililerin vereceği desteklerden dolayı teşekkür etti.