Kars’ta teröre lanet mitingi

Teröre karşı tepkiler, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çığ gibi büyüyor...

Kars’ta Cuma Namazının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Merkez Camii önünde başlayan Teröre Lanet Mitingi’ne binlerce vatandaş katıldı.

Terör Örgütü PKK’nın Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde askeri birliklere eş zamanlı olarak düzenlediği saldırılarda şehit düşen 24 asker için Karslılar tek vücut oldu. İlk olarak Merkez Camii önünde bir araya gelen binlerce vatandaş, Polisin yoğun güvenlik önlemi altında şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte yürüyüşe başladı.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ

Lise, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin de destek verdiği yürüyüşte şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla Atatürk posteri taşıyan kalabalık gruba esnaflarda destek verdi.  Atatürk Caddesi’nden başlayan, Faikbey ve Ordu Caddelerinde devam eden yürüyüşte, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Her Türk Asker Doğar”,  “Kahrolsun PKK” sloganları atan grup, AK Parti İl Binası önünden geçerken de protesto ıslıkları çaldı.

Kalabalık vatandaş grubu Ordu Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesi önünde nöbet tutan askerlere de sevgi gösterilerinde bulunarak terörü lanetlediler. Bu sırada nöbet kulübesinde nöbet tutan askerin hüzünlü bakışı ve üzgün hali dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli önünde “Hepimiz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı eşliğinde bir araya gelen grup burada da şehirlerin isimlerini birer birer okunarak, vatandaşların “Burada” demesiyle yoklama yapıldı.

ŞEHİTLERİMİZ MİLYONLARIN KALBİNDE BAYRAKLAŞMIŞTIR

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Onur Ersançmış burada bir basın açıklaması yaparak, “Bitlis’in Güroymak ilçesinde şehit düşen beş polisimizin ve birisi bebek üç vatandaşımızın acısı henüz tazeyken Hakkari’nin çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu 24 askerimizin şehit olduğu 22 askerimizin ise yaralandığı haberi gelmiştir. Bütün Türkiye bu haberle birlikte yasa bürünmüş, Türk Milleti şehitleri için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evlatları hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır.” dedi.

GÖZLERİNİ KAN BÜRÜMÜŞ CANİLERİN BU ALÇAKÇA EYLEMİNİ BÜYÜK BİR ÖFKE İLE LANETLİYORUZ

Ersançmış daha sonra şunları söyledi:

“Türk milleti büyük bir şiddet ve seri cinayetlerle sarsılmakta ve durmadan kanı dökülmektedir. Sürekli ivme ve güç kazanan bölücü terör, acımasız ve vahşi eylemlerine göz göre göre devam etmektedir. Gözlerini kan bürümüş canilerin bu alçakça eylemini büyük bir öfke ile lanetliyoruz. Bitlis ve Hakkari’deki alçak saldırıda kaybettiğimiz vatan evlatlarına cenabı Allah’tan rahmet ailelerine, silah arkadaşlarına, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

TERÖR MAŞALARI DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLARDIR

Bilinmelidir ki terör maşaları rezil amaçlarına asla ulaşamayacaklar ve eninde sonunda döktükleri kanda boğulacaklardır. Hatırla Türk Milleti; birileri çıkıp iyi şeyler olacak demişti, bunun peşine birileri de bölücü teröristleri affetmeyi öngören pkk açılımını başlatmışlardı. Ama ne hazindir ki bu iki gelişmeden sonra hiç de iyi şeyler olmamıştır. Ülkemiz terör kıskacında can ve derman kaybetmeye devam etmiş, milletimiz peş peşe hain suikastların hedefi olmuştur.

TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN UMUT VE TAVİZLER…

Bugünkü zaman diliminde belini doğrultarak, namlusunu üzerimize çeviren bölücü terörün azmasında; PKK açılımındaki inat ve ısrar, Terör örgütüne verilen umut ve tavizler, İmralı canisi bölücü başıyla yapılan müzakere ve gizli anlaşmalar etkili olmuştur. Taviz tavizi doğurmuştur, 20 yaşlarında vatan evlatları al bayraklara sarılarak, evlerine gönderilmeye devam etmektedir. Büyük umutlarla başlatılan pkk açılımı daha fazla kan, daha fazla gözyaşı, roket ve mayın olarak milletimize geri dönmüştür.

PKK AÇILIMI DENİLEN YIKIM PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR

ABD’nin ağzına bakan, istihbarat paylaşımından medet uman ve Irak’taki kukla devletten insaf bekleyen siyasi irade bu zamana kadar attığı adımlarla iflas etmiş ve sözde girişimlerinin ne kadar boş olduğu artık anlaşılmıştır. Bu nedenle bugünden tezi yok PKK açılımı denilen yıkım projesinden vazgeçilmelidir. Terör ve bölücülüğün zirve yaptığı bölgelerde olağanüstü hal ilan edilmelidir. Kandil’e ve Kuzey Irak’taki terör inlerine neler yapılacaksa buna içeride direniş göstermeye yeltenecek hainlere de gerekli dersler verilmelidir. Şu da bilinmelidir ki; iktidar sahipleri bu fitne ateşini söndürmeye bu kanı durdurmaya niyetli değillerse ya da güçleri yetmiyorsa milli öfkeyi kuşanan Ülkücüler bugün buradadır ve göreve hazırdır. Bugün milleti bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup bir ses verme günüdür. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez…”

ŞEHİTLER BURADA

Ersançmış’ın basın açıklamasının ardından ise Hakkari’de şehit olan 24 askerin isimleri rütbeleriyle okunduktan sonra ise kalabalık ‘Burada’ diye haykırdı. Basın açıklamasının ardından ise kalabalık yine çeşitli sloganlar atarak Kars Caddelerinde yürümeye devam ettiler. Bu sırada kalabalıkın yürüdüğü cadde ve sokaklarda vatandaşlarda alkışa destek verdi. Ayrıca bölgede bulunan okulların camlarından ise ‘Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’ diye sloganlar atarak guruba destek verdiler.

BAYRAK ÖPME YARIŞI

Cumhuriyet Meydanı civarındaki Atatürk İlköğretim Okulu’nda da öğrenciler pencerelere çıkarak sloganlara eşlik ettiler. Ev ve işyerlerine giden vatandaşların destek vermeyi sürdürdüğü mitingde, binaların balkonlarına çıkan vatandaşlarda Türk bayraklarıyla birlikte slogan atıp terörü lanetlediler. Kaldırım kenarındaki park halindeki bir aracın içinde arka koltukta çocuğunu slogan sesleri altında ayaklarında sallayarak uyutmaya çalışan bir kadın ilginç görüntü oluşturdu. Bir genç ise yoldan geçen minibüsleri durdurarak Türk Bayraklarını ard arda öptü.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Miting ve basın açıklamasının ardından dağılan vatandaşlar toplu halde Faikbey Caddesi’nden geçerken GAMP kavşağında trafik kilitlendi. Emniyet güçleri araçları diğer caddelere aktarırken bir yandan da kalabalığın dağılması uyarısında bulundu. Kısa süre içinde vatandaşlar dağıldı ve trafik rahatladı.

Mitinge, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış, MHP İl Başkanı Muhsin Ağçay, Koçköy Belde Belediye Başkanı Esat Aydın da katıldı.