Kars’ta Trafik Haftası etkinlikleri

Trafik haftası nedeniyle Kars’ta Halk Eğitim merkezi’nde program düzenlendi. Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve Kars Valiliği’nin düzenlediği programda trafik ve trafik kurallarının önemine değinildi.

Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Vali yardımcısı Murat Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar’ında katıldığı Trafik haftası programında konuşan Vali Ahmet Kara, “Trafik bütün toplumun hayatını derinden etkileyen bir olaydır” dedi.

Vali Kara, “Toplumda trafiği kullanmayan her hangi bir insan yoktur. Toplumun her kesimi trafiğin içindedir. Araç konforu, yol konforu ve zamanın konforu artınca trafik daha önemli hale gelmiştir. Toplumu bu kadar derinden ilgilendiren bir konuya Devlet’inde çeşitli kurumları görevli kılınmıştır. Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Emniyet, Jandarma, Çevre Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kuruluşlar trafiğin bir köşesinden tutan ilgili kuruluşlardır. Trafik hayatımızı bu kadar etkilediği için de trafik haftasını hatırlıyoruz. Trafik bilinci artsın, trafik kültürü oluşsun ve en önemlisi insan hayatı kurtulsun diye trafik haftasını hatırlamak durumundayız.” diye konuştu.

Vali Kara ayrıca, Kars’ta 32 bin araç ve 92 bin sürücünün bulunduğunu ve trafikteki araç sayısının da 40 binin üzerinde olduğunu söyledi. Kars il genelinden 2010 yılında 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 600’ün üzerinde vatandaşında yaralandığını vurgulayan Vali Kara, 2011 yılının ilk dört ayında ise 1 kişinin hayatını kaybettiğini 166 kişinin de yaralandığını söyledi. Programda ayrıca Kars’ın Türkiye genelinde Kaza oranlarının düşük olduğu bir il olduğu ifade edildi.

Halk eğitim Salonu’nda ki program resim, afiş ve öykü dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren İlköğretim öğrencilerine ödülleri verildi.

TRAFİK HAFTASI’NDA KARS’A FİDAN DİKİLDİ

Bugün çeşitli etkinliklerle kutlanan Trafik Haftası kapsamında Kars’ın Fevzi Çakmak Mahallesindeki Trafik Hatıra Ormanına fidan dikimi yapıldı. Protokol’ün de katıldığı fidan dikim töreninde konuşan Vali Ahmet Kara, “Sadece trafik değil, her kamu kurumu fidan diksin talimatı verdi” dedi.

Ormanların önemine dikkat çeken Vali Kara, “Ağaç, sadece insanların değil, bütün canlıların hayat bulduğu, ortam bulduğu bir nesnedir. Dolayısı ile sadece bu işle görevli çevre müdürlüğü değil, herkes fidan dikmelidir. Her kamu görevlisi, her daire ağaç diksin” diye konuştu.  

Vali Kara ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de talimat vererek, “Her ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için çevre müdürlüğü sahalar ayırsın, Milli Eğitim de ağaç diksin” talimatını verdi.

Fidan dikme törenine katılan protokol, daha sonra poşetlere sarılı çam fidanlarını kepçe ile açılan çukurlara elleriyle diktiler.

Protokolün fidan dikimini görüntüleyen gazetecilerde, Kars Valiliği Basın Müdürü Seyit Müçteba Erdem ile birlikte ortak bir fidan diktiler.