Kars’ta zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da törenlerle kutlandı.

Törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çelenk töreninin ardından Vali Ahmet Kara ve 14. Mekanize Tugay Komutanı Kurmay Albay Zeki Gürcan, Orduevi’nde tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önündeki törenlerde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Tank Kurmay Binbaşı, Özcan Kurt, 30 Ağustos'un yüce Türk ulusu ve kahraman Türk ordusunun el ele ve gönül birliği içinde kazandığı zafer günü olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü töreni daha sonra Kars Garnizon Şehitliği'nde devam etti. Burada yapılan törenin ardından şehitlik gezildi. Mezarlara protokol üyeleri tarafından karanfiller bırakıldı.

Törenlere; Kars Valisi Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Kurmay Albay Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Vali Yardımcıları, askeri erkan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla kutlandı.

SARIKAMIŞ’TA ZAFER COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89. yıldönümü Sarıkamış’ta coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler, Gaziler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte şanlı Türk Bayrağının göndere çekilmesiyle başladı.

Ardından, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Tugay Karargahında tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Alanında devam eden programda, Piyade Binbaşı Oktay Şen, Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Kurtuluş Savaşının en zor koşullarda her şeyin bittiği sanıldığı bir dönemde aziz Türk ulusunun ve onun kahraman ordusunun şahlanışıyla dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zafer olduğunu belirten Şen, söyle devam etti:

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan devlet olmanın onurunu, ulus olmanın gururunu, vatan sevgisinin kutsiyetini her zaman yüreğinde hisseden Yüce Türk ulusuna bu büyük zaferi kazandıran, canları ve kanları pahasına bize bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize ve büyük Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene”

Kutlama programı askeri birliklerin tören geçişinin ardından sona erdi.    

Törene, Sarıkamış Kaymakam Vekili Kars Vali Yardımcısı Karahan Daştan, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri, Askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

KAĞIZMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ın Kağızman İlçesi’nde de törenlerle kutlandı.

Zafer ve Ramazan bayramının denk gelmesi nedeniyle törenler ayrı ayrı yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenine; Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kağızman Cumhuriyet Savcısı Barış Çetin, Garnizaon Komutanı piyade Binbaşı Ahmet Yaşar Dener, Kağızman Jandarma komutanı Yzb. Engin Eroğlu, Tnk Yzb. Mustafa Çamur, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Aslan, Kağızman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Demir,  Şıhmail Öztürk, AK Parti Kağızman İlçe Başkanı Memet Karadeniz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Tören sabah saatlerinde İstiklal alanındaki Atatürk anıtı önüne çelenk sunma ile başladı. Ardından geçit töreninin yapılacağı alana geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Teğmen A. Mustafa Ataş yaptı. Ataş, “30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 89. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaktayız. Bu şanlı zafer hepimize kutlu olsun. Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu zafer ile Türk Ordusu, üzerine geçirilmek istenen esaret gömleğini parçalamış, Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde sağlam azim ve iradesi, sarsılmaz inancı ve milli ruha sahip yapısıyla tüm olumsuz koşullara rağmen varlığına, bağımsızlığına kastedenleri tarihe gömerek yeni bir sayfa açmış ve bağımsızlığını muharebe meydanında tescil ettirmiştir.” dedi.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından tören sona erdi.