Kars’tan kısa haber turu

Kars’ta son günlerde meydana gelen yaralanma, zehirlenme, iş kazası gibi olayların yanında trafik kazalarında da artış olduğu gözlendi.

İLAÇ ZEHİRLENMELERİ

Kars’ın Digor İlçesi’nde 77 yaşındaki vatandaş, Bağlarbaşı Mahallesindeki ikametinde şeker zannettiği ilaçları içerek zehirlendi ve intikal ettirildiği hastanede tedavi altına alındı.

Kars merkezde de 48 yaşındaki bir bayan, Yenişehir Mahallesindeki ikametinde ilaç içmek suretiyle zehirlendi ve götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldı.

Kağızman ilçesinde ise 1 yaşındaki bebek, Şahindere Mahallesindeki ikametlerinde kireç çözücüden içerek zehirlendi ve tedavisi sevk edildiği Kars Devlet Hastanesinde yapıldı.

SUÇ UYDURMA

56 yaşındaki bir şahıs, 155 Polis İmdat hattını arayarak Karadağ Mahallesi Ardahan Yolu üzerinde bulunan bir işletmede rehin tutulduğunu ve bir şahıs tarafından darp edildiğini beyan etti. Emniyet ekiplerinin olay yerine intikali üzerine şüphelinin ihbarının doğru olmadığı anlaşıldı. Şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverildi.

DİKKATSİZLİK VE TEDBİRSİZLİK SONUCU YARALANMALAR

Kars merkezde 7 yaşındaki bir çocuk, İstasyon Mahallesinde top oynadığı sırada ayağının kayması sonucu yere düşerek yaralandı ve götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldı.

59 yaşındaki ir şahıs da 30 Ekim Mahallesindeki tarlasında çalıştığı sırada tohum serpme makinesine sağ kolunu kaptırması sonucu hayati tehlike arz edecek şekilde yaralandı. Şahıs, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

28 yaşındaki genç ise Ortakapı Mahallesindeki bir kuruma ait serviste yaptığı rutin kontroller sırasında üzerine çıktığı raylı merdivendeki rayın yerinden çıkmasıyla yere düşmesi sonucu yanındaki iş arkadaşı 30 yaşındaki şahsın kafasına düşen merdivenle hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı. Ambulansla hastaneye götürülen yaralı tedavi altına alındı.

Kağızman ilçesinde de 17 yaşındaki genç, Yukarıdere Mahallesindeki ikametlerinin dış duvarında tadilat yaparken iskeleden düşmesi sonucu yaralandı. Mağdurun tedavisi sevk edildiği Kars Devlet Hastanesinde yapıldı.

Kars merkezde gece saatlerinde 46 yaşındaki şahıs, alkollü bir şekilde Merkez Mahallesinde yürüdüğü sırada başını bir tabelaya çarpması sonucu yaralandı ve götürüldüğü hastanede tedavisi altına alındı.

9 yaşındaki bir çocuk da Kaleiçi Mahallesindeki ikametine girdiği esnada annesinin elindeki tahta parçasına başını çarpması sonucu yaralandı. Yaralı çocuk ailesi tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi altına alındı.

Bir şahıs yine Yeni Mahalledeki ikametinde dengesini kaybedip üzerinde sürahi bulunan masaya çarptı. Kırılan sürahinin kolunu kesmesi sonucu yaralanan şahıs hastanede tedavi edildi.

Kağızman’da ise 18 yaşındaki genç, anteni düzeltmek için çıktığı Şahindere Mahallesindeki ikametinin çatısından dengesini kaybederek düşmesi sonucu yaralandı ve Kağızman devlet hastanesinde tedavisi yapıldı.

Kağızman Şahindere Mahallesinde de bir genç, çalıştığı inşaatta dengesini kaybederek merdiven boşluğuna düşmesi sonucu yaralandı ve sevk edildiği hastanede tedavi altına alındı.

SİGARA KAÇAKÇILIĞI

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri 27 yaşındaki bir şahsa ait Ortakapı Mahallesinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada 160 paket gümrük kaçağı sigara bulunarak el kondu. Şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverildi.

DOLANDIRICILIK

Geçtiğimiz günlerde firari şüphelinin 59 yaşındaki bayan, hastaneye giriş-çıkış işlemlerini 44 yaşındaki firari bayan şüpheliye ait kimlik bilgileriyle yaptığı tespit edildi. Firari şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.

TRAFİK KAZALARI:

Kağızman’da geçtiğimiz günlerde sabaha karşı 04.00 sıralarında, 36 EF 859 plakalı araçla Erzurum-Iğdır karayolu üzerinde direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sol tarafına devrilmesi sonucu kendisi ve araç içerisinde bulunan 1 kişi yaralandı.

Kars merkezde ise önceki gün saat 14.00 sıralarında, 12 yaşındaki çocuk, Şehitler Mahallesi Kombine Yolu üzerinde yürüdüğü esnada bir at arabasının kendisine çarpması sonucu aralandı. Mağdurun hastanede tedavisi yapılırken, olayı gerçekleştiren şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kent merkezinde öğlen saatlerinde bir sürücü aracıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinde aniden önüne çıkan 13 yaşındaki erkek çocuğa çarparak aralanmasına neden oldu.

Önceki gün saat: 16.30 sıralarında da, 57 yaşındaki sürücü, idaresindeki kamyonetle Fevzi Çakmak Mahallesinde direksiyon hakimiyetini kaybederek elektrik direğine çarpması sonucu hem aracına hem de elektrik direğine zarar verdi.

Aynı gün gece saatlerinde de, ir sürücü 06 AC 7461 plakalı aracıyla 22 yaşındaki gencin idaresindeki plakasız motosiklete çarparak motosiklet sürücüsünün yaralanmasına neden oldu. Şüpheliye alkollü araç kullanmaktan, gence de sürücü belgesi ve plakası bulunmadığından gerekli işlem uygulandı.

Şehitler Mahallesi Kombine Yolu üzerinde ise bir genç yolda yürüdüğü esnada bir at arabası kendisine çarparak yaralanmasına neden oldu. Mağdurun hastanede tedavisi yapılırken, olayı gerçekleştiren şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

22 yaşındaki genç, idaresindeki aracıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinde aniden önüne çıkan bir çocuğa çarparak hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmasına neden oldu.

24 yaşındaki sürücü, idaresindeki 36 ET 639 plakalı araçla Cumhuriyet Mahallesinde direksiyon hakimiyetini kaybedip kaldırıma çıkması sonucu araçta bulunan annesi yaralandı.

32 yaşındaki sürücü de, idaresindeki araçla Şehitler Mahallesinde sola-doğru dönmek isterken korna çalarak fren yapması üzerine 70 yaşındaki engelli, kullandığı akülü özürlü aracıyla panik yapıp devrilmesi sonucu yaralandı.

10 yaşındaki bir çocuk da, Halitpaşa Mahallesindeki ikametlerinin çatısında elindeki bıçakla tahta parçasını yonttuğu esnada elinden kayan bıçakla kolundan aralandı. Annesinin çağırdığı ambulansla götürüldüğü hastanede tedavisi yapılan çocuk daha sonra taburcu edildi.

40 yaşındaki sürücü, idaresindeki 36 M 0127 plakalı araçla çevre yolunda direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun kenarındaki direğe çarpması sonucu hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı ve ambulansla götürüldüğü Devlet Hastanesinde müşahede altına alındı.

Bir firari şüpheli erkek şahıs ise, idaresindeki otobüsle Ortakapı Mahallesinde bir şahsın idaresindeki minibüse çarparak zarar verdi. Firari şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kağızman da, 31 yaşındaki bayan, idaresindeki araçla Şahindere Mahallesinde yürüyen 45 yaşındaki şahsa çarparak hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmasına neden oldu. Yaralının tedavisi Kars Devlet Hastanesinde devam ediyor.

Kars’ta hırsızlık vakaları

Kars il genelinde son günlerde meydana gelen hırsızlık olaylarında 2 oto çalındı, bir vatandaşın cebi boşaltıldı, 2 adet inek kayıplara karıştı.

OTO HIRSIZLIĞI

Yaşı küçük iki şüpheli Havaalanı civarında park halinde bulunan bir aracı çalarak uzaklaştılar. Araçla tur atan şüpheliler Halitpaşa Mahallesinde bulunan bir ikametin duvarına çarpması sonucu yakayı ele verdiler. Araçta ve duvarda zarar meydana gelirken, bahse konu araç muhafaza altına alındı. Yaşı küçük şüpheliler ise, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gerekli işlemlerin ardından ailelerine teslim edildiler.

VATANDAŞIN CEBİNİ BOŞALTTILAR

Önceki gün meydana gelen olayda bir şüpheli, Faikbey Caddesi üzerindeki bir iş yerinde deneme kabinine bırakılan pantolonun cebinden 140 TL parası ile 1 adet cep telefonunu çaldı. Olayın ardından şüpheli yakalandı ve olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

HAYVAN HIRSIZLIĞI

Kağızman ilçesinde de sabah saatlerinde polis merkezine müracaatta bulunan bir şahıs, gece saatlerinde Yukarı Kümbet Mahallesinde bulunan ahırından 2 adet ineğinin kimliği meçhul şüpheli ya da şüphelilerce çalındığını beyanla şikayetçi oldu. Olayı gerçekleştiren kimliği meçhul şüpheli yada şüphelilerin tespiti ve yakalama çalışmaları devam ediyor.