KAÜ-ÖEDERden Dadaşlara destek

Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (KAÜ-ÖEDER) Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan Erzurum’lu Nenehatun’lara destek verdi.

Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (KAÜ-ÖEDER) Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan; TCDD´nin Dergisi Raillife´de Erzurum’lu Kadınlarla ilgili saygısız ve seviyesiz yazıdan dolayı bu dergiyi ve yazarını şiddet ve nefretle kınadığını belirtti. KAÜ-ÖEDER Başkanı Profesör ARSLAN; yazılan bu yazı ile Nenehatun torunlarını siz nasıl böyle değerlendirirsiniz diye sordu. Akademisyenler derneği başkanı Arslan, bu yazı nedeniyle sessiz kalmayarak ulusal basında hakkını arayan ve bir Dadaş gibi kendine yakışanı yapan Erzurum’lu kadınları kutladı. Haksızlıklar ve yanlışlıklar karşısında sessiz kalmayarak hakkını arayan ve kendi seslerini duyuran Erzurum’lu kadınların yalnız olmadıklarını söyledi.

KAÜ-ÖEDER Başkanı Profesör Arslan; bu tepkilerin oluşmasında Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı başta olmak üzere sivil toplum örgütü olarak bir araya gelerek medeni cesaretleri ile bu olayı protesto etmelerinden dolayı kendilerini tebrik etti. Öğretim Üyeleri olarak Türk kadınına yapılan bu tip olayların her zaman karşısında olduklarını ve Erzurum’lu kadınların onur ve gururları ile yaptıkları bu protestoyu desteklediklerini söyledi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (KAÜ-ÖEDER) Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan; sivil toplum örgütü olarak mili mücadelenin başladığı tarihi kent Erzurum kadınlarının yanında olduklarını belirtti.