“KAVSE” kuruluyor

Kars Valiliği Sanat Evi (KAVSE), Vali Ahmet Kara’nın destekleriyle kuruluyor.

Kars geçmişinde, peşi sıra ve yoğun olarak uygulanan sanat işlerinin, iki yıldır durgun olmasından şikâyet eden Vali Ahmet Kara, KAVSE’yi kurdu.

 

Sanat Danışmanı olarak da, Kars’ta yirmi yıldır Tiyatro yapan, Ocakbaşı Tiyatrosu’nun ilk kurucularından olan İsrafil Parlak’ı getirdi ve sanatsal olayların Kars’ta eskisi gibi olması için kolları sıvazladı.

 

Şu anda birçok projenin sırayla hayata geçmesini sağlamak maksadıyla çalışmalara başlayan Parlak, İlk olarak Kars’ın Ocakbaşı döneminde oyunculuk yapan devlet tiyatrolarında oynamış, Kars adına tiyatro festivallerinde ödül almış oyuncuları bir araya getirerek “Misafir” adlı oyunu sahneye koyma çalışmalarına başladı.

 

Oyunun 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde sahnelenmesi amaçlanıyor. KAVSE’nin alt gruplarında ise Öğretmenler grubu adında tamamı öğretmenlerden oluşan bir grup daha İl Kültür Müdürlüğünde çalışmalarına başladı.

 

Kars gençleri ve üniversite öğrencileri için de kurs açan Parlak, deneyimli, deneyimsiz; 7’den 70’e her meslekten tiyatroya katılmak isteyenlerin, ücretsiz tiyatro, drama, fonetik kurslarına yazılabilmek için 15.01.2011 tarihinde saat:13,30’da İl Kültür Müdürlüğünde olmalarını belirten afişler dağıtıldı ve duyurular yapıldı.

 

İlgilenenler için telefon numaraları.

Genel sanat yönetmeni İsrafil Parlak: 0542 781 59 28

Tiyatro yönetmeni Buluş Oygur: 0537 672 84 82