Kaymakam Gürsoy’dan teşekkür

Çorum’un İskilip ilçesine tayini çıkan Kars Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, vicdanı rahat bir şekilde ilçeden ayrılacağını söyledi.

Gürsoy, makamında düzenlediği basın toplantısında ilçede görev yaptığı 4 yıl süresince kamu hizmetlerinin amacına ulaştığına inandığını bildirdi.

Birlikte çalışarak başarıyı elde ettiklerini dile getiren Gürsoy, şunları söyledi:

“Ben Geldiğim günden bu yana Kağızman’da Hizmete ihtiyaç duyan insanların ayağına hizmet götürebilecek bir yapıyı kurduğumuzu düşünüyorum. Eğitimde büyük bir yol kat ettik projeler üreterek eğitim ve öğretime katkı sağladık. Bizim ev projesinde öğrencilerimize kendi evlerindeymiş gibi rahat tv izleyebilecekleri filim seyredebilecekleri bir proje hazırladık. Özellikle kız öğrencilerimiz rahat bir şekilde etiğim ve öğretimlerini tamamlamak için Kağızman’da yurt yaptık. Kağızman Halk Eğitimi bünyesinde dershaneye gidemeyen öğrencilerimize dershane açtık. Kağızmanlı olup  üniversitelerde okuyan 900 öğrencilerimize burs verdik. Bununda meyvesini aldık çünkü Bu yıl içerisinde Kağızman’dan 250 öğrencimiz üniversiteyi kazandı bunların 45 tanesi Kaymakamlık tarafından açılan dershanelerinden, 37 tanesi SODES projesi kapsamında ve diğer öğrencilerimizde Kağızman’ın çeşitli okullarından kazanmışlardır. Buda Eğitime verdiğimiz önemi gösteriyor. Eksiklerimiz vardır, olacaktır. Ancak alt yapı anlamında köylerimizin yol, su, parke taşı, kanalizasyon ihtiyaçlarının önemli kısmını giderdik.İlçe Tarım Müdürlüğümüz bünyesinde Bodur elma fideleri dağıttık bu fidelerin yüzde doksan sekizi şu an meyve vermektedir. Kağızman kaymakamlığı ve Kars AKP Milletvekillerimizin sayesinde Kağızman ilçemize semt saha ve 500 kişilik kapalı spor salonu yaptık inşallah önümüzdeki günlerde açılışı yapılacaktır, Kamu kurumlarının ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bu noktada 4 yılın çok verimli geçtiğini ve beraber çalıştığımız arkadaşlarla birçok şeyi başardığımızı söyleyebilirim bu vesileyle tabiî ki Kağızman ilçesinden ayrılanın benim için çok zor olduğunu söyleyebilirim. Ben Kağızman halkını çok sevdim inanıyorum ki onlarda beni sevmişlerdir, şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Çorum İskilip’te bir Kağızmanlı hemşerileri olduğunu unutmasınlar her zaman kapın sonun kadar açıktır, yanlız şunu net söylemek istiyorum eğer gelmezlerse küseceğimi de buradan belirtmek istiyorum. 4 yıl içerisinde kırdığım kişiler olmuştur, üzdüğüm kişiler olmuştur, ben herkese hakkımı helal ediyorum onlardan da haklarını helal etmelerini istiyorum.”

Gürsoy,  vicdanı rahat bir şekilde Kağızman ilçesinden ayrılacağını ifade ederek, “Uyum içinde hiçbir personelle kurumsal anlamda sıkıntı yaşamadan görev süremizi tamamladık” dedi.