Kaymakamdan kömür açıklaması

Kars Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, SYDV Müdürü Hasan Ceylan Kağızman’ın köylerinde ihtiyaç sahibi ailelere 1000 ton kömür yardımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Yardımlar hakkında açıklamada bulunan Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, “Bu yıl Kağızman İlçemize Eylül ayları başında 4.bin ton kömür ihalesi yaptık. Bugüne kadar 1000 ton kömür dağıttık. Bunların 800 tonu köylere, 200 tonu ise ilçe merkezi ve mahallelere, geriye kalan 3 bin ton kömürü de vatandaşlara dağıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaymakam Gürsoy, Van depreminin nedeniyle öncelik oraya tanındığı için bu yıl kömürün ocaklardaki sıkıntı nedeniyle geç geldiğini de belirterek, “Kars ve ilçelerine de aynı eşit şekilde kömür dağıtımı yapılmıştır. Hiç bir ilçemizde tamamen olarak kömür dağıtımı yapılmamıştır. Kömür ocağından bize gelmek üzere olan 550 ton kömür gönderilmiştir. Biz bu 550 ton kömürü Kağızman Merkez ve mahallelere dağıtacağız. Geriye kalan köylerimize de gelen 2 bin 450 ton kömürü en kısa zamanda dağıtacağız. Bu yardımlara halkımız tarafından çok olumlu karşılanarak dualarını da bizlerden eksik etmemektedirler. Bu kömürleri yağmurdan kardan etkilenmemesi ve tahribat olmaması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürmekteyiz. Bu kömür yardımlarımız aralıksız devam edilecektir.” şeklinde konuştu.