Kemal Avcılın Olay Pankartı

Karslı müteahhit Kemal Avcıl, Kılıçdaroğlu’nun görmesi için pankart astı ; polis kaldırınca şimdi o pankart evinin önünde asılı.

Tacettin DURMUŞ

CHP Lideri Kemal Kılıçtaroğlu’nun Kars’ta düzenlediği miting sırasında bir vatandaşın “Sayın Kılıçtaroğlu hoş geldiniz. Tayyip Erdoğan’ın yüzünden halk perişan durumdadır. Sade yalan küpüdür. Kemal Avcıl,” yazılı pankartı polislerin uyarısı üzerine asılı olduğu yerlerden kaldırdı.

Karslı müteahhit Kemal Avcıl adlı vatandaş, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu sırada aralarından yaşanan bir olaya dikkat çekmek için CHP Lideri Kılıçtaroğlu’nun Kars mitingi sırasına bu pankarttan 4 adet yaparak oğlu ile birlikte 3’ünü Kılıçtaroğlu’nun konvoyunun geçtiği yerlere, 1 tanesini de Cumhuriyet Meydanı’nda ki miting alanına astı. Fakat bu pankartlar polisin uyarısı üzerine bulundukları yerlerden indirildi.

Avcıl, daha sonra Kılıçtarağlu halka hitap ettiği sırada oğlu ile birlikte bir pankartı tekrar açtı ve polis tarafından yeniden uyarılınca pankartı basın mensuplarına gösterdikten sonra kaldırdı.

Avcıl tepkisini ortaya koyamadığını düşünerek hazırladığı pankartı evinin önünde açarak bazı gazetecilere gösterdi ardından da Başbakan Erdoğan ile yıllar önce yaşadığı olayı anlattı.

SAYIN BAŞBAKAN, NE DİYE KARSLILARDAN OY İSTEYECEK

Aynı pankartları Başbakan Erdoğan’ın 20 Mayıs’ta Kars’ta yapacağı miting sırasında da açacağını söyleyen Avcıl “Bir Karslı bir müteahhidim. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olduğu sırada bir kanal ihalesi için İstanbul Belediyesi’ne başvuruda bulundum. Dosyamı hazırlayıp teminatımı yatırdıktan sonra  karşısına çıktım.  Daha sonra bize nereli olduğumuzu sorunca bende Karslı olduğumu söyledim. Erdoğan, hemen görevlilere ‘Karslıların dosyalarını geri verin’ dedi. Bende ‘neden Başkanım?’ diye sonuca, O’da ‘hayır Karsılar ihaleye girmeyecekler.’ dedi. Daha sonra da öğrendim ki aynı ihaleyi Giresunlulara vermiş. Bunun üzerinde bende Başkanım ‘biz sana ne yaptık da ihaleyi bize vermedin?’ deyince de polis çağırarak bizleri dışarıya çıkardı. Bende bu pankartı Erdoğan’ı protesto etmek için yazdım ve Kılıçdaroğlu’nun Kars’ta yaptığı mitingde asmak istedim. Kendisisinin dürüst olmadığını anlatmak istedim. O dönemler de Karslılara iş vermeyen Başbakan Kars’a neden geliyor? Kars’a gelmesin. Karslılara iş vermeyerek hor gören Başbakan’a Karslılardan da oy yoktur. Başbakan 20 Mayıs’ta Kars’a gelecek ve o zaman yine bu pankartı onun göreceği yerlere asacağım. Bu pankarttan 4 tane hazırladım ve Sayın Kılıçtaroğlu görsün diye yolara ve birini de miting alanına astım. Ama polisler izin vermedi. Saat 10.00’a kadar asılıydı ama daha sonra kaldırdılar. Polisler de ‘Amca biz mesul olmayalım lütfen indir’ dediler bende indirdim.”dedi.

ASIL DAVASI GÜRBÜZ ÇAPAN İLE OLAN KAVGASIYMIŞ

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı iken Karslılara iş vermemesini Gürbüz Çapan ile aralarında yaşadıkları kavgayla ilgili olduğunu belirten Avcıl daha sonra şunları söyledi. “Sonradan öğrendiğime göre Erdoğan o dönem kendisi de Karslı olan Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile kavgalıymış. O yüzden Karslıları sevmiyormuş ve tavır almış.  Şimdi Karslılardan tek isteyim bu dur ki Erdoğan’a oy vermesinler.”