KESK Yarın Ankara’da

KESK; 4+4+4’ü protesto etmek için 15 Eylül’de Ankara’da büyük bir eylem gerçekleştirecek. Kars’tan da 14 Eylül 2012 günü saat: 18.00’de Ankara’ya hareket edilecek.

Konuyla ilgili KESK Kars Şubesi ve Temsilcilikleri Platformu adına Eğitim Sen Kars Şube Sekreteri Yılmaz İnce bir açıklama yaptı.

İnce’nin açıklaması şöyle:

“4+4+4 modeli, başta eğitim sisteminin ticarileştirilmesi ve eğitimin piyasalaştırılmasına ilişkin süreçlerin en büyük adımları olarak bugün karşımızdadır. Bir yanı ile kamusal eğitimin tamamen tasfiye edilmesiyle eğitimin her kademesinin paralı hale getirilmesine neden olacak bu sistem, sermayenin bugünkü ihtiyaçları doğrultusunda çocuk emeği üzerindeki sömürüyü de kesintisiz hale getirmekte, daha küçük yaşlardan ucuz işgücüne taze kanlar katmayı hedeflemektedir.

Bilindiği gibi 4+4+4 gerekli alt yapısı oluşturulmadan, taraflarla konuşulmadan (öğretmenler, öğrenciler, veli, uzman vs) çok kısa bir zaman diliminde yasallaştırdılar.

Bugün itibariyle 60 aydan 72 aya kadar olan öğrencilerin bir arada olduğu sınıflarda okumaya çalışacaklar. Bu durum kendi içinde bir düğüm oluşturmaktadır.

Yeni sistemde öğretmenler de mağdur. Çünkü birçok sınıf öğretmeni ve ana sınıf öğretmeni norm kadro fazlasına düştü. Eğitime aldıkları yaş grubu da bu sistemle birlikte değişti. Bu da öğretmenler açısından büyük bir sorun olarak duruyor.

Bütün bunları dile getirmek ve hükümete yanlış hesap Bağdat’tan döner demek için 11 Eylül’de dört koldan başlayan yürüyüşe biz de Kars’tan 14 Eylül 2012, saat 18.00’da Ankara’ya hareket edeceğiz.   

Ancak bu eylemlerimizin sonu değil başlangıcı olacak. Çünkü okulların açıldığı 17 Eylülden itibaren okullarda mücadeleyi büyüten eylemlikler gerçekleştireceğiz

Tüm üyelerimizi eylemde buluşmaya davet ediyoruz...

BİR SES DE SEN VER!