Kimyagerlerden örnek proje

“2011 Kimya Yılı” kapsamında Kafkas Üniversitesi Genç Kimyagerler Kulübü, "Kimyagerlik Öğrencileri Köylere Kitaplık Kuruyor" projesinin ilk kitaplığı Kars'ın Selim ilçesi Yaylacıkköyün de kurulmaya başlandı.

Kafkas Üniversitesi Kimyagerlik öğrencileri, Üniversite tarafından sağlanan bir araçla, üç aydan beridir toplanan kitapları köye götürdüler. Köyde kitaplıkları düzenleyip, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıp, kitaplığı öğrencilere anlattılar. Öğrencilerle okulun bahçesinde oyunlar oynayarak geçirdikleri saatlerin ardından Kars'a döndüler.

Kimyagerler Derneği Yönetim Kurulu tarfından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi : “Bu organizasyonda Emeği geçen Kafkas Üniversitesi Genç Kimyagerler Kulübü'nün tüm öğrencilerine, kendilerine ulaşım konusunda büyü katkı sağlayan değerli hocalarımıza, köye kadar gidip çocuklarla birlikte zaman geçiren kulüp çalışanı arkadaşlara, en başından beri çalışmaları sahiplenen kimya bölümü öğrencileri Ömür Aydın ve Mehmet Oğuz'a , köyde büyük destek olan ilkokul öğretmenlerimize, Celal Topçu'ya kitap toplama aşamasında büyük katkıları olan Yalçın Kahrıman, Murat Kahrıman'a ve diğer Yaylacık köylülerine çok teşekkürler.”