Kızılay hortumun vurduğu Ölçülüde

Kars merkeze bağlı Ölçülü köyünde dün meydana gelen hortum felaketi can kaybına neden olmazken, sağlık ocağı ve 20 evin çatısında ve çeşitli bölgelerinde tahribata yol açtı.

Olayın ardından Bölgede incelemede bulunan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince belirlenen 16 evin ve sağlık ocağının hasar gördüğü tespit edildi. Kars Valisi Ahmet Kara ve Kurum Müdürleri de köye giderek, devlet olarak her türlü destekte bulunulacağını söyledi.

Bugün de Türk Kızılay’ı Kars Şubesi ekipleri köye giderek incelemede bulundular. Vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyen ekipler yarın da köyü giderek tespit çalışmalarını tamamlayacaklar. Kızılay ekipleri hasara uğrayan ev sahipleriyle görüşerek, gerekli desteği vereceklerini bildirdiler. Evi tamamen tahribata uğramış bir vatandaş içinde çadır ve yiyecek temin edileceğini belirten ekipler, Kızılay’ın her zaman mağdur olanın yanında olduğunu vurguladılar.   

Hortum anında sınıfta olan öğrencilerin de öğretmenler tarafından sığınak olarak zemin kata indirildiği öğrenildi. Olay anında öğrenciler büyük bir korku yaşadıklarını söyleyerek, “Öğretmenlerimiz bizleri dışarı bırakmadı, sığınağa indirdiler. İçerideyken çok korktuk, dışarıya çıktığımızda da manzarayı görünce korkumuz daha da arttı” şeklinde konuştular.

Ölçülü Köyü İhtiyar Heyetinden Alaattin Özmen, köye yardım için gelen Kızılay ekipleriyle görüşerek, ihtiyaçları bildirdi. Hortumun yoğunlukta 5 eve zarar verdiğini belirten Özmen, “Hortum özellikle 5 evde tahribata neden oldu ve bu 5 evin sahipleri kardeş, bir çadır temin edilirse dışarıda olan eşyalarını yerleştirebilirler” dedi.

Yaklaşık 20 dakika devam ettiği öne sürülen hortumun tahrip ettiği çatılar ve ev eşyaları bahçelere savruldu. Yatak ve yorganlarında aralarında bulunduğu birçok eşyanın sağa-sola savrulmuş hali köyde adeta savaş görüntüsü ortaya çıkardı.