Kongre davetlileri Sarıkamış’ta

“17’nci Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar Sempozyumu” için Kars’a gelen yerli ve yabancı davetliler Sarıkamış’a düzenlenen gezi programına katıldı.

Azerbaycan, İran, Mısır ve Japonya ile yurt içinden sempozyuma katılan yaklaşık 150 bilim adamı, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in daveti üzerine Sarıkamış geldi. Sarıkamış Belediyesi’nce organize edilen program çerçevesinde, davetliler tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Bayraktepe Kayak Merkezi’ne gelen misafirler, telesiyejlerle 2 bin 634 rakımlı Bayraktepe Kayak Merkezi’nin zirvesine çıktılar.

Konuklara, birinci etap pistler bölgesindeki ormanlık alan içinde kurulan masalarda yöresel yemekler ikram edildi. Konuklar arasında bulunan Tokyo Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Chizo Sanjoba da cağ döneri keserek arkadaşlarına servis yaptı.

Sempozyum Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özkan Arslan, yaptığı açıklamada, bilimsel çalışmaların yanı sıra gezi programlarıyla bölgenin tarihi ve turistik yerleri ile yöresel yemekleri tanıttıklarını ifade etti.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise, bilim adamlarını Sarıkamış’ta ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Özbilen ayrıca, davetlilere Sarıkamış’ın tarihi ve turistik yönleri ile kültüründen söz etti.

Programa, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakam vekili Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sempozyum Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özkan Arslan, Azerbaycan, İran, Mısır ve Japonya ile yurt içinden sempozyuma katılan yaklaşık 150 bilim adamı, Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Abuoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Güllü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve Kayak Merkezinde bulunan otel müdürleri katıldı.