“Kontrolsüz gıda satışı yapmayın”

Kars Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Kontrol Şube Müdürlüğü, kontrolsüz gıda satışı yapanları ve bu gıdaları satın alanları uyardı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Figen Sezer, özellikle köylerden kente getirilen ve şehir esnafına satılan süt ve süt ürünlerinin satışının yasak olduğunu bu nedenle satanlar ve alanlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Sezer, “5996 sayılı kanuna göre bu şekilde üretim yapan işletmelere cezai işlem olarak 10 bin TL uygulanmamaktadır” dedi.

Sezer daha sonra şunları söyledi:

“5996 sayılı kanun Aralık ayından itibaren yürürlüğe girdi, bu yasaya göre açıktan satış yapan işletmelere kayda tabi işletmeye 2 bin TL, Kayıt dışı olanlara ise bin TL, Vatandaşlar şuandaki kanuna göre işletmelerimiz onay ve kayıt işlemlerine tabiidirler. Üretime geçmek için bu işlemlerden geçmeleri gerekiyor. Köylerden gelen vatandaşların pasajlarda sattıkları ürünler içinde denetimlerimiz devam ediyor. Bu şekilde tespit ettiğimiz iş yerlerine cezai işlem uyguluyoruz. Bu tür konularda şikâyetlerde ise Alo 174 ten gelen şikâyetler değerlendirilmekte ve sonuçlandırılmaktadır. Gıda satış ve Toplu Tüketim yerlerine ait kayıt işlemlerimiz devam ediyor, denetimlerimiz de devam ediyor. İşletmelerimizin çalışma ruhsatlarını alarak, faaliyet kollarında değişiklik varsa bunu ruhsatlarına işletmelerini istiyoruz.”