Kore Gazisi sıcağa dayanamadı

Elektrik faturasını yatırmaya giderken düşerek yaralanan Kore Gazisinin yardımına vatandaş koştu.

Kars’ta Elektrik faturası yatırmak için TEDAŞ’ın Yusufpaşa Mahallesi’nde ki tahsilat bürosuna giden Kore Gazisi Fazıl Dönmez, dengesini kaybederek yere düştü. Düşmenin etkisiyle kaşı yarılan Dönmez, “Evdekiler duymasın” diyerek hastaneye gitmek istemedi. Duyarlı vatandaşların ısrarı ile Ambülânsla hastaneye götürülen Dönmez’in kaşına 4 dikiş atıldı.

81 yaşındaki Kore Gazisi Fazıl Dönmez, evinin 37 TL olan elektrik faturasını yatırmak için TEDAŞ’ın Yusufpaşa Mahallesi’nde ki tahsilât bürosuna giderken sıcağın etkisiyle tansiyonu düşünce bir anda yere yığıldı. Düşmenin etsiyle kafası ve sağ kaşı yarılan Dönmez’e çevredeki vatandaşlar hemen müdahale etti. Ayağı kaldırılan Kore Gazisinin sağ kaşı mendillerle sarıldı. Ailesine haber verilmek üzere telefon numarası istenen Dönmez, “Evdekileri telaşlandırmayalım, ben kendim giderim, bir şeyim yok. Bırakın faturamı yatırıp, evime gideyim diye” ısrar etti.

Olay yerinde bir süre çevredeki vatandaşlar tarafından ilk müdahale yapılan Kore Gazisi Dönmez, “Ey gidi Kazım Karabekir Paşa, Halit Paşa şimdi neredeler? Onlarla beraber on kişi ile Kars’a bayrağı diken babanın oğluyum. Şimdi yaşlandım işte” diyerek kendisini ifade etmeye çalıştı. Dönmez, bir süre diretmesine rağmen, olay yerine çağrılan Ambülâns ile Devlet Hastanesine götürüldü. Kaşında ki yarılma nedeniyle Dönmez’in kaşına 4 dikiş atıldı.

Kore Gazisi Dönmez’in babasının da İstiklal gazisi olduğu ve kendi madalyasının yanında, babasının İstiklâl madalyasını taşıdığı öğrenildi.