Korkmazdan Somaliye Yardım

Karslı işadamı KOMAK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Somali'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak 3 TIR kuru gıda yardımı gönderdi.

Karslı işadamı Sezgin Baran Korkmaz, Somali’de yaşanan drama sessiz kalamayacaklarını söyledi.

Afrika'da son 60 yılın en büyük kuraklık ve açlık sorununun yaşandığını ifade eden KOMAK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz; "Afrika'nın feryadını tüm insanlık olarak duymalıyız. Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde, milyonlarca insanın bizim desteğimize ihtiyacı var. Somali’de yaşanan drama sessiz kalamazdık. 3 TIR kuru gıda yardımı yaparak çorba da tuzumuz olsun istedik” dedi.

Korkmaz; “Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkı büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bölgede yaşanan ve milyonlarca insanı etkileyen bu durum, salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmakta, insanlar çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Somali’ye herkesin kendi çapında bir şeyler yapması gerekiyor. KOMAK Şirketler Grubu adına yardımlarımız devam edecek.

KOMAK Şirketler Grubu’nun hazırladığı 3 TIR kuru gıda yardımı Somali’ye gönderildi. 3 TIR ve yaklaşık 500 bin TL. Tutarındaki gıda paketleri yağ, çay, şeker, makarna, pirinç, bulgur, margarin, un ve kuru fasulyeden oluşuyor.