KÖSGED yeni sezona hazırlanıyor

Kars Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulubü Derneği (KÖSGED) Başkanı Emre Okan Bayramoğlu, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

2011–2012 yılı içerisinde bir dizi faaliyetlerinin olacağını söyleyen Bayramoğlu, “Geçen yıl konser düzenlemiştik. Tiyatro ekibimizin gösterileri olmuştu. Kars’ın yöresel şiirleriyle ilgili oyunlarımız olmuştu. Bu sene yine Eylülün ilk haftasında tiyatro ekibimiz toplantısını yaptı. Voleybol takımız ilk çalışmasına başladı. Tiyatro ekibimiz yine orta ve uzun vadeli oyunlar oynayacak. Bunlar 2-3 aylık dönemler içerisinde kısa skeçlerden oluşan oyunlarımız var. Birde uzun vadeli mayıs ayında planladığımız güzel bir oyun planlıyoruz. Tiyatro ekibimizi genişletmeyi planlıyoruz. Bu konuda yeteneği olan özellikle öğretmenlerimize duyuruda bulunmak istiyorum. Ayrıca yetenekleri olan vatandaşlarımızda mutlaka vardır. Ekibi genişletmeyi düşünüyoruz. Güzel bir tiyatro kadrosu oluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Voleybolda güzel bir ekibimiz var. İçlerinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz var. Bu sene ki hedefimiz şuanda başvurularımızı yapıyoruz. Bu sene bölgesel ligde oynayacaklarını belirten Bayramoğlu, “Kars’ın ilk erkek voleybol takımı bölgesel ligde oynamış olacak. Hedefimiz 3.lig.” dedi.

Bayramoğlu, daha sonra şunları söyledi:

“Kars’a yeni atanan 800–900 civarı öğretmen potansiyeli var. Öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Kendine güvenen, yeteneği olan arkadaşlarımızı davet ediyoruz ve katılımlarını bekliyoruz. Bu ekiplerimizin alt yapılarını oluşturacağız. Vatandaşlarımızın, çocukları içinde bizlere talepleri olabilir. Bu sene hedefimiz spor dalarlında ki ekiplerimizi Çalıştırmak hem alt yapılarına ağırlık vermek sizlerin aracılığı ile tüm halkımıza sesleniyoruz. Kars içinde güzel şeyler yapmak hedefindeyiz. İnşallah bunları tüm vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirerek Kars’ın adını çeşitli dallarda ülke gündemine taşımak istiyoruz. Folklorda gençler dalında Ağrı Doğubayazıt ilçesinde yapılan yarışmada bölge birincisi olmuştuk. Önümüzdeki hafta içerisinde Malatya’da ki turnuvaya katılacağız. İnşallah buradaki hedefimizde Türkiye birinciliği. Derece alarak inşallah ilimize döneceğiz. Çalışmalarımız devam edecek katkı sunmak isteyen vatandaşlarımızın da katkılarını bekliyoruz.”