Köylülerin Kanal Tepkisi

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Belencik köyünde Dere mevkiinde vatandaşlar arazilerini sulamak için getirdikleri su kanalı köylüleri zor durumda bırakıyor.

Su kanalının üzerinin açık olması ve yağmur sularının taşıdığı molozlarla dolan taşkın önleme kanalının Köy Hizmetleri Müdürlüğünce tamir edileceğini söyleyen Muhtar Mehmet Seçilir, “Arazilerimiz için köyümüzün ortasından geçen su kanalı zamanla yağmur sularının getirdiği molozlarla doldu, şiddetli bir yağmurda köyümüze sel geliyor. Bunun için özel idare nezdinde yazışmalar yaptık kanal yapılıp derli toplu olması için programa aldırdık. Köyümüz içinden geçen yaklaşık 1 Kilometrelik su kanalının yaptırılmasını istiyoruz” dedi.

Su kanalın evinin hemen yanından geçtiğini ve kirli suların evinin içerisinden çıktığını söyleyen Yavuz Kömürcü, “Su kanalı evimin önünden geçtiği için sürekli pis kokuyla karşı karşıyayız. Su kanalımızın kapatılmasını istiyoruz” dedi.

Kanalın köy içerisinden geçmesi ve karşıdan karşıya geçilmesi büyükler kadar küçük çocukları da zor durumda bırakıyor. Küçük çocukların içerisine koydukları hayvan yemini karşıya geçirmeye çalışırken ilginç görüntüler sergilediler.