Kuran hakkı öğretiyor

Kars Valisi Ahmet Kara : "Kur’anla tanışan bu gençler hakkı öğreneceklerdir”

Yenişehir Mahallesi’nde Havaalanı yolu üzerindeki 120 yataklı Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun temel atma töreninde konuşan Kars Valisi Ahmet Kara, Kur’anla tanışan gençlerin hakkı öğreneceklerini söyledi.

Kars Valisi Ahmet Kara; “Temelini atmak üzere olduğumuz bu tesisimizin temel atma törenine Ankara’dan buraya gelerek teşriflerinize ve verdiğiniz manevi destekten ve eminim ki vereceğiniz manevi destekten ötürü size ve çevre illerden teşrif ederek bu törenimizi onurlandıran il müftülerimize ve diğer misafirlerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Ayrıca il müftülüğüne bu temelin atılmasında hakikaten hayırda acele etmek gerekir. Hayırda acele ederek bu işte adeta yarış yaparcasına bu temeli şu ana hazırlayan il müftülüğüme ve tüm emeği geçenlere, bütün görevli, yetkili her seviyedeki görevliye şükranlarımı sunuyor ve onları kutluyorum. Bu eserler nesilden nesile toplum kuşakları arasında belki de bırakılan en güzel miraslardır. Öyle güzel bir miras ki şu anda temelini atacağımız tesis bir eğitim yuvası olacaktır.” dedi.

KARSLILAR EĞİTİM KONUSUNDA FEVKALADE BİLİNÇLİ

Karslılar’ın eğitim konusunda fevkalade bilinçli olduklarını da belirten Vali Kara, “Duyarlı ve hassas olmalarına rağmen özellikle dini alanda, inanç alanında, ilmi hal alanında çocuklarımızın biraz zayıf kaldığı hepinizin malumlarıdır. Bu eğitim yuvasında öğrenilenler hem nesilden nesile aktarılacak hem de yatay bir etkilenmeyle burada öğrenilen şeyler aileyle paylaşılacak, kardeşleriyle paylaşılacak, komşularıyla paylaşılacaktır. Dolayısıyla, buradan önemli bilgiler, önemli duyarlılıklar, önemli kavramlar toplumumuza sirayet edecektir. Toplumumuz bundan önemli istifadeler sağlayacaklardır. Ayrıca Kur’an eğitilecek. Kur’an öğretilecek olması ayrı bir anlam taşıyor. Kur’an sayesinde Kur’anla tanışan bu gençler hakkı öğreneceklerdir. Doğruyu öğrenecekler. Sabrı, sevgiyi, kardeşliği, barışı, tevekkülü, mücadeleyi öğreneceklerdir. Kul hakkına müdahale etmemeyi öğrenecekler. Dinimizin birinci kaynağı olan Kur’an-ı Kerim-i öğrenecekler.” şeklinde konuştu.

Vali Kara şöyle konuştu: “Bu işin en büyük anlamı buradadır. Ayrıca bu kız Kur’an kursudur. Kızlarımız, bacılarımız, eşlerimiz, annelerimiz, bugün toplumumuzun yarısı kadın yarısı erkek ama ne yazık ki, gerek bölgemizde gerekse diğer bölgelerde kadına, bu toplumun yarısını işgal etmelerine rağmen gerekli önem verilmediğini görüyoruz. En büyük kadın hakları savunucusu Allah’ın Resulü Peygamberimiz kızlarını diri diri gömen bir toplumun içerine geldiği zaman kadınlara en mükemmel hakları tanıyan bir peygamberdi. Biz bugün onun ümmetçileri, takipçileri olarak kadınlarımıza, kızlarımıza gereken eğitimi gereken önemi vermek zorundayız. Nitekim, son 12 Eylülde yapılan anayasa değişikliğinde de kadınlar için pozitif ayrımcılık getirilmiştir. Kadınlara da öncelik verilesi anayasamıza da girmiştir. Onun için özellikle kız çocuklarımızın burada eğitilecek olması işin en anlamlı ve önemli kısmıdır. Çok hayırlı olacağını umduğum bu tesisin hem Kars’ımıza hem memleketimize hem de bütün İslam ve insanlık alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”