Kutlu Doğum Haftası

MEHTERAN EŞLİĞİNDE KUTSAL EMANETLER SERGİSİ...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyamızı şereflendirmesinin yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftasını nedeniyle Kars’ta açılan Kutsal Emanetler Sergisi yoğun ilgi gördü.

İMAM HATİP LİSESİ MEHTERAN TAKIMI KORTEJ EŞLİĞİNDE GÖSTERİ SUNDU

İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının birbirinden güzel marşlarının eşliğinde Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağına (GAMP) gidildi ve ‘Kutsal Emanetler ve Hat Sergisinin’ açılışına geçildi. Korteje; Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Nurullah Fidan ve Müfettiş yardımcısı Bilal Aksoy, Müftü vekili Eyüp Karakelle, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Azerbaycan Kars Başkonsolos yardımcısı Asiman Aliyeva ve vatandaşlar katıldı.

Birbirinden önemli eserlerin yer aldığı sergiye vatandaşlar ve müftülük çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

KARAKELLE: HZ. MUHAMMED (S.A.V.) İYİ ANLAŞILMALI

Yurt genelinde 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri, Kars’ta Müftülükte düzenlenen açılış merasimiyle start aldı.

Açılış merasiminde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Müezzin Kayyım Bahçeli Ocak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından konuşan Kars İl Müftü vekili Eyüp Karakelle, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Müftü Vekili Karakelle, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen merasimde, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in insanlığa örnek olacak davranışlarının iyi özümsenemediğini ifade etti. Karakelle, Müftülükleri ve diğer kamu kurun kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleri ile düzenlenecek etkinlikler vesilesiyle Hz. Peygamber (S.A.V.)’in davranışlarının özümsenmesinin insanlık barışına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kutlu Doğum’un bu yılki konusunun kardeşlik ve kardeşlik hukuku olduğunu da hatırlatan Karakelle, “Buna çok ihtiyacımız var. Müslüman ülkelere baktığımızda Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu davranış modellerini yeterince özümseyemediklerini görürüz. Buna bir katkımız olursa ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.