Lisede başkanlık seçimi

Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi’ne uygun olarak Kars Cumhuriyet Lisesinde başkanlık seçimi yapıldı. 8 öğrencinin kıyasıya yarıştığı seçimde oy pusulası kullanılması dikkat çekti.

Kars’ın en kalabalık okullarından olan Cumhuriyet Lisesi’ndeki başkanlık seçimi Milletvekilliği Genel seçimlerini aratmadı. 8 öğrenci aday 10 gün boyunca propaganda yapıp, projelerini öğrenci arkadaşlarına anlatarak oy istediler. Teneffüs saatleri ve ders saatleri dışındaki zamanlarını propagandaya ayıran adaylar, okul çıkışlarında da arkadaşlarını bir bir görerek seçimde destek istediler. Kimi öğrenciler okul çıkışında parti düzenledi kimileri de toplantılar ve ev ziyaretleriyle dikkat çekmeye çalıştılar. Seçim gününe kadar büyük bir titizlikle çalışan adaylar aldıkları her nefeste oy hesabı yaptılar. Hepsi de birbirinden iddialı şekilde seçime girdi. Adayların hepsi yaklaşık yüzde 70 oy almayı beklediklerini ve bunun için çok çalıştıklarını söylediler. Hedefledikleri yüzde 70 oy oranına kavuşabilmek için de hem yakın arkadaşlıklar edindiler hem de yakın arkadaşlarının da desteği ile yeni arkadaşlıklara “merhaba” dediler. Seçimi kazanmayı çok arzuladıklarını belirtmelerine rağmen seçimi kaybetmelerinde bile kazanan arkadaşlarına yardımcı olacaklarını ifade eden adaylar, önemli olan okulda iyi hizmetlerin yapılması ve iyi dostluklar edinmeleri olduğunu vurguladılar.

Adaylar, başkan seçildikleri taktirde okulları ve arkadaşları için yapacakları çalışmalar ve projeleriyle ilgili de, okul için faydalı olacak çalışmalar yapmayı planladıklarını ve okulun yeni bir yapılanma içinde olması için gece-gündüz çalışma vaadinde bulunduklarını belirttiler.

Okul temsilciği seçimi için tüm hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler bugün de okul öğrencilerinden oluşturulan seçim kurulu, öğretmenlerin ve okul müdürünün gözetiminde oy kullanmaya başladılar.

Cumhuriyet Lisesinde başkanlık seçimlerinde toplam 1140 öğrenci sandık başına giderek okul başkanını seçmek için oy kullandı. Sabah saat: 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi akşam saat: 17.00’ye kadar sürdü. Kullanılan 1004 oyun 952’si geçerli sayıldı. 62 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 337 oy alan Aytaç Meco başkan seçildi.

Cumhuriyet Lisesi Müdürü Sait Gürek, Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi’ne göre yapılan seçimde, öğrenciler kadar kendilerinin de heyecanlı olduklarını söyleyerek, kazanan, kaybeden tüm adayları kutladı. Öğrencilerin birkaç yıl sonra oy verme yaşına geleceklerini ve bu tür seçimlerle buna alıştıklarını da ifade eden Gürek ayrıca, başkan seçilen Aytaç Meco’yu da kutlayarak görevinde başarılar diledi.