Merhum Daşdelen anıldı

Merhum gazeteci Öner Daşdelen ölümünün 3. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Kars’ta uzun yıllar Zabıta Müdürlüğü, Valilik Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü, Anadolu Ajansı (AA) muhabirliği ve Önder Gazetesinin kurucu Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan gazeteci merhum Öner Daşdelen ölümünün 3. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Yeni Mahalle Asri Mezarlığında düzenlenen anma törenine; Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yüzel Sezer, Cemiyet Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, ailesi, yakınları, dostları ve meslektaşları katıldı.

Burada konuşan KKDGC Başkanı Yücel Sezer, Daşdelen’in Kars’ta birçok insana yardımcı olduğunu ve yol gösterdiğini söyledi.

Sezer, şunları söyledi: “Ölümünün 3. yıldönümünde Kars’ın saygın insanları seni sevenler, dostların ve aile bireylerinle kabrindeyiz. Bir kişinin kapısına bir kişi gelmişse o kişi ister tanısın ister tanımasın. Evinin kapısını açma yetkisi kişinin kendisindedir. Ama ölüm gelmişse hiçbir hakkı, hiçbir yetkisi yok o kapı kendiliğinden açılır. Sayın değerli Öner Müdürümü bir gün ansızın vade meleği ziyaret etti ve rahmetli oldu. Allah yerini cennet mekan etsin. Değerli, kıymetli bir insandı. Bu değerli saygın Kars’ın insanlarıyla huzurunda bulunmaktan şeref duyuyorum. Allah rahmet etsin.”

Daşdelen’in oğlu, Ercüment Daşdelen de, “Kars’a ve bizlere bıraktığın en büyük eserin, bir bebek gibi büyüttüğün gazeten Önder’dir. Önder’in ise emin ellerdedir” dedi.

Daşdelen daha sonra şöyle konuştu: “Seninle aramıza giren koca üç yıl şevkimizi hiç kırmadı. Aksine seni gözümüzde, gönlümüzde büyüttü ve yaşattı. Her ayrılıklarda hüzün ve gözyaşı muhakkak vardır. Bizim gözyaşımız seni özleyişimizdendir… Özlüyoruz… Özlüyoruz çünkü seni çok seviyoruz. Sen ölmedin! Bizler için hep vardın. Ruhun şad mekanın cennet olsun.”

Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami alimi ve Kars Caferilerinin Dini Lideri Seyyid Ahmet Erdem tarafından Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından Daşdelen’in mezarına karanfil bırakıldı.