METEM’de Yılsonu Sergisi Açıldı

Kars Kağızman Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde (METEM) 2010-2011 yılsonu sergisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

METEM'’n Kağızman Meslek Yüksekokulu yolu üzerindeki A binasında gerçekleşen yılsonu sergisinin açılışına; Kaymakam Şuayip Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay, Kağızman METEM Müdürü Yüksel Polat, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Yener Kaya ve Muzaffer Sara, Kağızman İlçe Milli Eğitim Şübe Müdürü Efrail Deniz, kamu kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İŞHAYATINA VASIFLI ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Yüksel Polat, şunları söyledi:

“Meslek eğitimi iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanları başarılı bir meslek sahibi yapmak, diğer yandan iş hayatına vasıflı eleman yetiştirmektir. Üniversite sınavına giren öğrencilerden büyük çoğunluğunun vasıfsız bir birey olarak açıkta kaldığını düşünürsek; öğrencileri iş hayatına vasıflı bir eleman olarak hazırlayan okulumuzun değeri daha iyi anlaşılacaktır. Bu sebeple öğrencileri mesleki eğitime yöneltmenin büyük önem taşıdığı inancındayız. Mesleki ve Teknik eğitim gerek okul açma aşamasında, gerekse eğitim süreci boyunca oldukça pahalı bir eğitimdir. İlçemizde okulumuzun varlığı bir şanstır.

METEM, ENBÜYÜK OKUL

Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Çıraklık Eğitim merkezi, Anaokulu olmak üzere beş farklı tür programının uygulandığı okulumuzda; 2 ayrı binada 7 bölüm ile eğitim öğretime devam edilmekte olup, 645 lise, 85 çırak, 17 anaokulu öğrencisi olmak üzere toplamda 747 öğrenci ve 48 personel ile ilçemizdeki bina personel ve öğrenci sayısı bakımından en büyük okul durumundadır.

Okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de aktif olarak katılmaktadır. Bu kapsamda genel müdürlüğümüz tarafından düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmasının il elemelerinde katıldığımız yarışmada; ahşap teknolojisi ve Motorlu araçlar teknolojisi alanlarının projeleri Bölge 2.liği almıştır. Ayrıca aktif olarak katıldığımız sportif ve kültürel yarışmalarda da Atletizm ve krosta il 2. liği ilçemizde ise 1.cilik ve 3. cülük arasında birçok derece almıştır.

Örgün ve yaygın eğitimin birlikte yürütüldüğü okulumuzu başarı ile bitiren, yaygın eğitim öğrencilerimiz; kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi, örgün eğitim öğrencilerimiz ise; Meslek Lisesi diploması ve işyeri açma belgesi alarak mezun olurlar”

Okul Müdürünün konuşmasından sonra Kaymakam Şuayp Gürsoy ilçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay ve Kars Milli Eğitim Şube Müdürleriyle beraber serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra öğrenciler tarafından üretilen projeler davetlilerin beğenisine sunuldu. Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulmasıyla program sona erdi.