MHP Adayları Karsta

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Adayları Dr. Ümit Yılmazel, Eğitimci Harun Yenice ve İrfan Topçu dün havayolu ile ilimize geldiler.

Kars Havalimanı'nda yaklaşık beş bin kişinin karşılaması ile Kars'a gelen MHP adayları, GAMP Caddesi üzerinde bulunan parti binasından da halka seslendiler.

MHP Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidar, Kars'ta ise birinci parti yapmak için, birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz demeden çalışacağız, diyerek, Kars'ı bu hale getiren iktidardan hesap sorma gününün geldiğini söyledi.

Ağçay konuşmasında şunları belirtti : Bugün, Milletçi Hareket Partisi'ne göstermiş olduğunuz yoğun ilgi ve alakadan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bugün, Kars'ı Köy haline getiren zihniyetten hesap sorma vakti gelmiştir.

Bugün, Kars'ı soyanlardan, hırsızlardan, bizi susuz, yolsuz, kanalizasyonsuz bırakanlardan hesap sorma vakti gelmiştir.

Bugün, Kars'ı ucubeleştirenlerden hesap sorma vakti gelmiştir.

Bugün, Kars'ın bayram günüdür, bugün görüyorum ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidara yürüyüşünün günüdür. Hepimize kutlu olsun.

Muhterem hemşerilerim ;

Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidar, Kars'ta ise birinci parti yapmak için, birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz demeden çalışacağız.

Milletvekili adaylarımızla Kars'ta sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. Milliyetçi Hareket Kars'ın tek çıkar yoludur. Dürüst, başarılı ve yüreği Kars için çarpan pırıl pırıl üç adayımızla bugünden itibaren çalışmalara başladık ; bizim davamız Kars davasıdır…

Amacımız ; Tarım ve hayvancılık alanında gelişmiş, ekonomik alanda kalkınmış, bacaları tüten, işsizliğin olmadığı bir Kars yaratmaktır.

Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi'nin yönetimi ve bütün kadroları harekete geçmiştir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Yüce Allah'ın izni ve siz çok değerli hemşerimizin desteğiyle inşallah bu seçimlerden yüzümüzün akıyla Kars'ta en yüksek oy alan birinci parti olarak çıkmak istiyoruz.

Değerli hemşerilerim ; biz bu güce sahibiz ve bugün Kars için gücümüzü tek noktada toplamak mecburiyetindeyiz.

Bir olalım, iri olalım diri olalım… Allah yar ve yardımcımız olsun.

MHP, Kars Milletvekili Adayı Ümit Yılmazel ise Karslılara "hizmet" sözü vererek şunları belirtti :

"Kars ilimiz, Doğu Anadolu Bölgesi'nde olduğundan Güneydoğu Anadolu bölgesiyle birlikte aynı terör problemi dâhilinde değerlendirilmektedir. Bu sebepledir ki eğitim, sağlık, istihdam gibi ana konu başlıklarında ciddi sorunlar yaşanmaktadır.

Kars ilinde yaşanan bu sorunları temelde dört ana başlık altında derledim. Siz değerli hemşerilerime, tespit ettiğim bu sorunların ve zaman içerisinde karşımıza çıkan her türlü sorunun giderilmesi için canla başla çalışacağımı canı gönülden taahhüt ediyorum.

1-  Kars'ta eğitim konusu ile ilgili sıkıntılar vardır. Kars için eğitim sıkıntıları öncelikle gelişmişliğe giden yolun başlangıcı olması nedeniyle, aynı zamanda hem terörü engelleyici unsur olarak değerlendirilebilecek, hem iş istihdamı, hem geçim kaynağı yani sektör oluşturma konusundaki etkinliği, hem de bölgedeki bir çok eksiğin giderilmesine vesile olması niteliğiyle ivedi çözülmesi gereken önemli bir konudur.

2-Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki terör sorunu bölgenin istihdam olarak tercih edilmemesi ve dolayısıyla gelişememesi problemini ortaya çıkarmıştır. Kars ili adına bu konu, şu şekilde örneklenebilir; Kars'ın temel geçim kaynağı tarımdır. Ancak insanlar toprakları, ürünleri ve emekleri hakkında güvenlik nedeniyle söz sahibi olamadıkları için tarım alanlarını terk etmektedirler. Bu nedenle öncelikle devletin bu bölgelerdeki terör sorununa çözüm üretmesi gereklidir. Buda devletin adalet iradesini ortaya koyması ile olacaktır.

3-Dönemden döneme geçiş-lerde Kars'ta uzmanlaşırmış olan temel geçim kaynaklarından hayvancılık, süt ve süt ürünleri, arıcılık, dokumacılık gibi bir takım nedenlerle vazgeçilme, farklı alanlara kayma veya bölgeyi terk etme sorununu ortaya çıkmıştır.

Şöyle ki; önceki dönemlerde Karsımız Türkiye'nin et İhtiyacının yaklaşık olarak %20'sini karşılarken, bu gün neredeyse kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz konuma gelmiştir.

Ayrıca bununla birlikte şu anda Kars'ta mevcuttaki geçim kaynaklarının iyi değerlendirilememesi konusu da mevzu bahistir.

Bu konu başlığına da tarihi eserlerle ilgili sıkıntılar Ani Harabeleri'nin düzenli bir şekilde restore edilerek, turizme etkin bir şekilde kazandırmaması ve doğal imkanlardan gereği gibi yararlanılmama sorunları  (Kış turizminde büyük imkanlara sahip Sarıkamış Kayak Merkezi'nden yeterince yararlanılamaması)  başlangıç olarak sıralanabilir.

4- Temel sıkıntıların nedenleri arasında sayılabilecek önemli bir başlıkta devlet imkânlarının bölgede kullanılmasında yaşanan problemlerdir. İlde bölge hastanenin olmayışı,                    fabrikaların kapatılışı veya özelleştirilmesi, Kars için destekleme proje sayısında ki eksiklik,   ihracata yönelik çalışmaların üzerinde durulmamış olması (Aktaş Sınır Kapısı açılması konusu), su, kanalizasyon ve yol  yapımlarında karşılaşılan sıkıntılar) bu anlamda başlangıçtaki önemli başlıklardır.