Mihralibeyde refüj çalışması

Kars Belediye Başkanlığı'nca İnönü Caddesi Mihralibey Köprüsü önüne neşter vurularak orta refuj ve kaldırım yapıldı.

Yıllardan beri sıkıntılı olan Mihralibey Köprüsü Belediyenin yaptığı asfalt çalışmalarıyla şekillendi. Uzun zamandan beri yanı başında bulunan Mihralibey İlköğretim Okulu öğrencilerinin de kullandığı İnönü Caddesi kavşağına kaldırım ve orta refuj yapılması mahalle sakinlerini memnun etti.

Çocuklarının karşıdan karşıya geçerken sıkıntı çektiklerini dile getiren mahalle sakinleri, belediyenin yaptığı kaldırım ve yolun ortasındaki refujun yerinde ve olumlu olduğunu dile getirdiler.

Özellikle kış aylarında sorunlarıda beraberinde getiren Mihralibey Köprüsü’nün önüne yapılan orta refuj ve kaldırımların olabilecek kazaları da engelleyeceği kaydedildi.

Çalışmaları yerinde kontrol eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, sık sık kazaların meydana geldiği Mihralibey Köprüsü’nde yapılan kavşak düzenlemesi ile birlikte taşıt trafiği ve yaya trafiğinin birbirinden ayrıldığını söyledi.

Başkan Bozkuş; “Bilindiği üzere İnönü Caddesi Mihralibey Köprüsü önünde bulunan kavşak’a 5 ayrı noktadan noktadan giriş yapılıyordu. Ancak kavşak düzenlemesi olmadığı için trafik karmaşasına neden oluyordu. Kavşak düzenlenmesi yapılmadan önce zaman zaman trafik kazaları da meydana geliyordu. Bu nedenle özellikle Mihralibey Köprüsü önüne yaklaşık 50 metre uzunluğunda orta refüj ve kaldırım düzenleme çalışmaları yaptık. Bildiğiniz gibi bu caddede vatandaşlar yolun kenarından haklı olarak gidip geliyorlardı. Biz köprünün iki tarafından da kaldırım yaptık. Yolu ikiye ayırarak orta refuj yaptık. Bu hem yaya trafiğini hem de araç trafiğini önlemli derecede rahatlatacaktır” dedi.

İnönü Caddesi’nin birkaç gün içerisinde trafiğe açılacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnönü Caddesi’nin asfaltı bayram öncesi tamamlanmıştı. Ancak Mihralibey Köprüsü önündeki kavşağın çok geniş ve beş ayrı noktaya geçiş olması dolayısıyla caddeyi trafiğe kapatmıştık. Bugün caddenin asfaltı bitti. Yeni düzenleme yaptık. Buraya orta refüj yaptık. Kaldırımlar yaptık. Kars’ın girişi olan bu cadde çok güzel bir görünüme büründü. Hemen buranın ardından Cumhuriyet Caddesi’nin asfaltı başlayacak. Amacımız Karslılara hizmet etmek” diye konuştu.

YAYALAR VE TAŞITLAR AYNI ALANDA HAREKET EDİYORDU

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnönü Caddesi’ni Mihralibey Köprüsüne bağlayan noktada yaya ve araç trafiğinin aynı alanda hareket ettiğini ve bu caddeye kaldırım ve refüj yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Bozkuş; “Bu yolumuzda bu güne kadar ne orta refüj düzenlenmiş nede yayaların kolaylıkla geçebilecekleri kaldırım çalışması yapılmış. Yaya ve taşıtlar aynı alanda hareket ediyorlardı. Farklı cadde ve sokakların da kesiştiği bu kavşağımızda zaman zaman istenmeyen kazalarda meydana geliyordu. Buranın da yeniden düzenlenmesi için gerekli proje çalışmaları tamamlandıktan sonra yolumuz hem yaya hem de taşıt trafiğinin kolay bir şekilde hareket etmesini sağladık. Bu gün son aşaması olan asfalt kaplama çalışmaları da bitti. Yapılan düzenleme ile yolumuz güvenli bir şekle geldi” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı tarafından 2011 yılı başında başlatılan çalışmalar taraflı tarafsız herkes tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Tarihinde ilk kez her karış toprağına kazma vurularak çalışma yapılan Kars’ın modern şehirler arasında yerini alması için.