Milletin hizmetkarı olmak istiyorum

Yıldırım: Milletin hizmetkarı olarak meclise gitmek istiyorum

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Yıldırım, AK Parti bünyesinde, milletin hizmetkarı olarak meclis çatısı altında bulunmak istediğini söyledi.

AK Parti hükümetiyle birlikte ülkedeki ekonomik gelişmelere değinen Yıldırım, “Tarihe not düşülen şu günlerde, Cumhuriyet tarihi boyunca kısa süreli istikrarlar yaşama şansı yakalayabilmiş olan bu millet, son 8 yılda 80 yılda yapılandan daha fazla hizmete ulaşma imkanı yakalamış, sağlanan istikrar ile birlikte müreffeh günler yaşamaktadır. Gelişmiş ülkelerin bir çoğu, hatta süper güç olarak adlandırılan Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) bile ekonomik buhranlarla uğraştığını görürken, krizlere hiç de yabancı olmayan bu millet, son 8 yılda ekonomik krizlerin etkisini dahi hissetmez iken, ilk defa dışarıda yaşanılanları kaygısız bir şekilde seyretme erdemine vakıf olmuştur.” dedi.  

Yıldırım daha sonra şunları söyledi: “Ekonomik göstergeler açısından bakacak olursak, dünya genelinde ekonomisini geliştiren ve çekim merkezi haline gelen ülkelerin başında Çin Halk Cumhuriyeti daha sonra Türkiye Cumhuriyeti gelmektedir. Şüphesiz bizim açımızdan bu gelişim ve değişim, girmiş olduğu her seçimden oyunu artırarak çıkan partimiz sayesinde olmuştur. Milletin teveccühüne mazhar olan partimiz, beraberinde ülkemize istikrarı getirirken, demokratikleşme yolunda hızlı adımlar atılmasını sağlamıştır. Askeri vesayeti sona erdiren, kuvvetler ayrılığı prensibini demokratik zemine oturtan partimiz ülkemizi gerçek demokrasiye kavuşturmuş ve bu adımları perçinlemek için yeni anayasa hazırlıklarına başlamıştır. Önümüzdeki 12 Haziran seçimleri sonrası Hükümetimizi tarihi sorumluluklar beklemektedir. Dünya genelinde yaşanan ve yaşanmaya devam edecek ekonomik problemlerle birlikte adeta cadı kazanı gibi kaynayan Afrika ve Ortadoğu ülkelerine yapılan askeri müdahaleler, ülkemize, insanlık adına çok büyük sorumluluklar yükleyecek ve bu sorumluluklar beraberinde diplomatik krizleri de getirecektir. İnanıyorum ki Ortadoğu ve Afrika da yaşanan gelişmeler, atılacak akıllı adımlarla, hep bize yarayacak ve bölge ülkelerin lideri konumuna getirecektir.”

Yıldırım, “Buradan hareketle, yeni oluşacak meclis belki de tarih boyu yaşanmamış oylamalara sahne olacak ve verilecek kararlar sadece ülkemizi değil, bütün bir coğrafyayı ilgilendirecektir.” diyerek, “Bu minvalde, yeni vekiller sadece 74 milyonun değil bütün bir İslam aleminin sorumluluğunu üstlenecektir.” şeklinde konuştu.

Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı: “Bütün bu olası gelişmelerin ışığında, bütün bu sorumlulukların farkındalığına vakıf olarak; yeni anayasa oluşturulurken, askeri vesayet tamamen ortadan kaldırılırken, adalet tartısına balans ayarı yapılırken, ileri demokrasiye geçilirken, tarih baştan aşağı Başbakanımız önderliğinde yeniden yazılırken, AK Parti bünyesinde, milletin hizmetkarı olarak meclis çatısı altında bulunmak istiyorum.”