Milletvekili Adem Çalkın TBMM'de konuştu : Provokasyona yasak var, halaya yok!

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Ne halay yasak ne de düğün. Provokasyona yasak var, halaya yasak yok"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Ne halay yasak ne de düğün. Provokasyona yasak var, halaya yasak yok" dedi.

Milletvekili Adem Çalkın basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

HALAYI PROVAKASYONLARINIZA ALET ETMEYİN

Biz büyük bir devletiz, kudretli bir milletiz.

Siyonist İsrail’in Dışişleri Bakanı’nın tehditleri bize sökmez. Bizim liderimiz öyle parmak sallayarak korkutulacak bir lider değildir. Siyonist, katliamcı, bebek katili İsrail önce gitsin elindeki bu kadar masum kanının hesabını versin. Soykırımcı Netanyahu, sonu Hitler gibi olmaktan kurtulamayacaktır.

Bu Aziz Vatan uğruna ömrünü gece gündüz çalışarak geçiren, Türkiye Yüzyılı’nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir, onun her zaman yanındayız ve davasının savunucusuyuz.

22 yıldır iktidara geldiğimiz ilk günden beri bunu savunduk. Ülkemizin değerlerini sahiplendik.

Biz Kürtçeye hiçbir zaman karşı olmadık. İnsanımızın kendi ana dilini konuşmasından yana olduk. Bizim iktidarlarımız döneminde, Kürtler kendi dillerini özgürce kullansın diye, devrim niteliğinde adımlar attık.   Cumhurbaşkanımız Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu dev adımların atılmasına öncülük etmiştir. Kürtçe’nin önündeki engelleri bir bir kaldırarak özgürleştirmiştir.

Üstüne basa basa vurgulamak istiyorum.

Biz Kürtçe’nin ve Kürtlerin terör örgütü propagandasına alet edilmesine, PKK’nın marşının söylenmesine, 40 bin kişinin katili, Apo’ya övgüler düzülmesine karşıyız. Bunun için mücadele veriyoruz.

Son günlerde, sabah akşam durmadan “halay çektikleri için tutuklandılar” açıklamaları kara bir propagandadan başka bir şey değildir. Bu açıkça Kürtçenin istismar edilmesidir. Büyük bir yalandır.

Bugün Türkiye’mizde Kürtçe hiç olmadığı kadar serbesttir.

Kürtçenin terör propagandasına alet edilmesi olayı, özellikle siyasetçiler tarafından kınanması gerekirken, maalesef bazı siyasetçiler, siyasetin de alanını daraltan bu büyük istismara Kürtçe dili üzerinden destek olmaktadırlar. Bu tutumun Türkiye demokrasisine ve özgürlüklerine ve elbette Kürtlere her hangi bir faydası yoktur.

Ülkemizde ne halay yasaktır ne de düğün.

Provokasyona yasak var, halaya yasak yok.

Halaylar nasıl çekilirse çekilsin. Bu ister Türkçe olsun, ister Kürtçe, isterse başka bir dilde olsun. Buna hiç bir yasak yoktur.

Bu olaylar üzerinden Kürtçe’yi kullanarak bir kara propaganda yapıyorsunuz.

Göz göre göre, bu devlete meydan okuyorsunuz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine karşı durarak bunu engellemeye çalışıyorsunuz.

Tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği, sizin kabul etmediğiniz, bölücü örgütün kurucusu Apo’yu ve PKK’yı överek her şeye Kürtleri alet etmekten bir türlü vaz geçmiyorsunuz. Hep kirli oyunlar tezgahlıyorsunuz.

EDİBESE – Artık Yeter – diyoruz.

Ey Müslüman Kürt Halkı;

DEM Parti’nin bizim inancımız, kültürümüz, değerlerimiz ile bir alakası yoktur.

Geçen gün; DEM Parti Milletvekili Özgül Saki; konuşmasında Darwinizmi savunuyor. İnsanın hayvandan geldiğini dile getiriyor. İnsanın hayvan olduğunu söylüyor. Çocuklarınıza neden Darwinizmi öğretmiyorsunuz çağrısında bulunuyor.

Bu fikirlerin, düşüncelerin Müslüman Kürtler ile zerre kadar bir bağı yoktur. Bizim atamız, soyumuz asildir ve Hazreti Adem’e dayanmaktadır.

Kimse halayı, ne olursa olsun, hangi millet çekerse çeksin, hangi dilde söylenirse söylensin yasaklayamaz.

Bunun en çok karşısında biz dururuz. Bizim iktidarımız durur.

Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Yörük, Türkmen hepimiz birliğimize, dirliğimize sahip çıkacağız. Kurmuş olduğumuz bu kardeşliği yıkmak için el uzatanların ellerini kırmaktan geri durmayacağız.

Türkiye bir bütündür, halklar kardeştir. Hep kardeş kalacaktır.