Milletvekili Kılıç Sergi Açtı

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç eşi Kadriye Kılıç ile birlikte Mamak'ta bir serginin açılışını yaptı.

Mamak Belediyesi ve Mamak Halk Eğitim Merkezi dikiş-nakış kursu kursiyerlerinin el emekleri, yılsonu sergisinde görücüye çıktı.

Ahmet Yesevi Aile Merkezi ve Bilgi Evi'nde, cilt bakımından, ahşap boyamaya, dikiş nakıştan kuaförlüğe 112 kursiyerin el emeklerini sergilediği yılsonu sergisine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da katıldı. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğrencilerine ait özel bir stand ta bu yıl ilk defa üretime katılan öğrenciler grup olarak ilgi gördü. Serginin açılış kurdelesini Akgül ve Kılıç eşleri ile birlikte kesti.

Belediye Başkanı Mesut Akgül, kurs öğretmenlerine öğrenci yetiştirmenin ve insana hizmetin büyük sabır gerektirdiğini ifade ederek gösterdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Akgül, "Ahmet Yesevi Aile Merkezimiz ve Bilgi Evimiz, Aile Okulu ve meslek kurslarıyla bayanlara hizmet veriyor. Kurslarımız, Mamak Kültür Merkezimiz ve Aile Merkezlerimizde devam edecek. Nakış işlemek günler aylar sürer ancak insana hizmet etmek ayrı bir sabırdır. Gelecek yıllarda daha yoğun katılımlarla birçok kursiyer yetiştirip

üretime katkı sağlamayı hedefliyoruz. Emeği geçen kursiyer ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da, kadınların üretime katkı sağlamalarının çok büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, "Gelişmekte olan topluluklarda üretime herkesin katkı sağlaması lazımdır. İsteklerinizi üretime dönüştürmüşsünüz" dedi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Başkan Akgül ile Milletvekili Kılıç, eşleriyle birlikte açılış kurdelesini keserek stantları gezdi. El emeği göz nuru işlemeler, seccadeler, örtüler, oyalar, ahşap boyama, tezhip, dikiş nakış standının ardından, cilt bakımı ve kuaförlük kursu kursiyerlerinin çalışmaları izlendi. Sergide bu yıl ilk defa üretime katılan grup olarak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin yaptığı ürünler ilgi gördü.

Kurslar Ağustos ayına kadar devam edecek. Eylül ayında yeni kayıtlar alınarak, ekim ayında kurslar hizmet vermeye başlayacak.

Açılışa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül, Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç'ın eşi Kadriye Kılıç, Aile Okulu Koordinatörü Rabia Zencirkıran, Mamak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tevfik Bingöl katıldı.